#puimicminunemare: Vine vacanța cu trenul de la...bibliotecă! Recomandări de cărți pentru cei mici, numai bune de luat în vacanța mare!

16 Mai 2022 publicat în Lifestyle 27 share-uri

Vacanța mare se apropie cu pași repezi, iar părinții de copii mici sunt puși în fața unor mari provocări. Cum facem ca cei mici să nu își petreacă toată vacanța cu ochii la televizor? Unde mergem cu ei? Ce activități mai facem atunci când soarele nu ne lasă să ieșim din casă?

Vacanța mare se apropie cu pași repezi, iar părinții de copii mici sunt puși în fața unor mari provocări. Cum facem ca cei mici să nu își petreacă toată vacanța cu ochii la televizor? Unde mergem cu ei? Ce activități mai facem atunci când soarele nu ne lasă să ieșim din casă?

Voi reveni curând și cu idei de activități pentru cei mici, planuri pe care noi le avem pentru această vară, așa că rămâneți aproape pe Garbo.ro.

Până atunci, însă, astăzi vreau să vă arăt câteva idei de cărticele pentru copiii mici, perfecte de citit în vacanță. Fetița mea termină în mai puțin de o lună grupa mică, iar acestea mi se par potrivite pentru vârsta ei. În funcție de preferințe, interese etc, puteți să adaptați și să luați din lista de mai jos doar ceea ce vi se potrivește.

1. Soare, plajă și foarte multă mare

Este o cărticică de dimensiuni mici, perfectă de citit în tren în drumul spre mare sau în avion, de ce nu, în drum spre insula aceea însorită la care voi, mămicile, ați visat tot anul.

În cartea de la editura Univers Enciclopedic se regăsesc 6 povestioare scurte și amuzante despre descoperirile pe care copiii le pot face pe plajă, în vacanța, mare mult așteptată.

2. Connie la bunici

Din biblioteca noastră nu putea lipsi seria Prietena mea Conni, astfel că în lista prezentă se regăsesc două cărticele: Conni la bunici și Connie merge la fermă.

Din serie mai fac parte și Conni merge la munte și Conni merge la mare, însă pe acestea nu le avem, dar le puteți găsi pe site-ul editurii Casa.

Conni merge la bunici ne înfățișează drumul și felul în care Connie se adaptează la bunici. Părinții o conduc pe protagonistă la casa bunicilor, într-un alt oraș, iar aici ea primește multă grijă și iubire, exact așa cum fiecare copil are nevoie să primească de la bunicii lui. Vizita se anunță a fi o experiență frumoasă și plină de amintiri de neuitat pentru micuța Conni.

3. Conni la fermă

Aceasta este una dintre preferatele fetiței mele. Conni și mama pleacă cu trenul la una dintre prietenele mamei, care locuiește la fermă. Aici, Conni descoperă viața la țară și animalele în habitatul lor natural.

4. Bine-ai venit, Vară!

Acesta este o cărticică cu ilustrații pe toată pagina, iar nouă ne place să o răsfoim pentru a vedea, încă o dată, că toți copiii au aceleași nevoi, dorințe și că fiecare își petrece vacanța de vara la fel. Acest lucru face ca cel mic să înțeleagă mai bine că, deși oamenii sunt diferiți și au comportamente diferite, în esență, cu toții suntem conectați prin nevoi asemănătoare.

În cărticică de față putem observa cum în vacanța de vară copiilor le place să meargă la mare și să construiască castele de nisip, să meargă la picnic și să admire frumusețea naturii, să se bălăcească în piscina din curte, să se plimbe cu părinții în oraș, în timp ce savurează o înghețată delicioasă.

5. Bluey la plajă

Sigur ați auzit de Bluey și familia sa. Seria cărților cu Bluey este mega îndrăgită și iubită de majoritatea copiilor. Joaca și buna dispoziție fac parte din aventurile familiei lui Bluey și Bingo.

În cartea de față, Bluey și familia să se află la mare și descoperă cât de minunată și relaxantă este o plimbare de-a lungul plajei, dar mai ales câte lucruri interesante există la malul mării.

6. Vacanța pofticioșilor

Seria Ema și Eric a Prințesei Urbane este drăgălașă și plină de învățăminte, astfel că nici această carte nu a făcut excepție. Ema și Eric trăiesc vacanța ca pe o adevărată aventură, iar fiecare nouă descoperire este un bun prilej de explorare. Totuși, răbdarea este necesară atunci când pornești la drum, iar cei doi frățiori vor avea ocazia să învețe asta din fiecare pățanie prin care trec împreună.

Voi ce le citiți celor mici în vacanță?

Vreme bună, griji puține și veselie cât cuprinde în vacanța mare!


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri