Ah, ce-ti mai place sa adulmeci parfumul ilicitului, sa te pierzi nesigura in negura unui viitor incert... E vina ta ca nu poti sa intrerupi sirul intalnirilor de pasiune si ca datorita lor adormi noaptea zbuciumata? Ca te trezesti dimineata cu dor nebun de dragoste, cu oglinda fix in fata spunandu-ti nonsalant si tupeist de vesel ca niciodata nu ai fost mai frumoasa, mai seducatoare, mai tanara, mai plina de viata, ca rujul asta rosu este inutil ca sa exprime toata puterea si pasiunea ta pentru viata?

Ah, ce-ti mai place sa adulmeci parfumul ilicitului, sa te pierzi nesigura in negura unui viitor incert... E vina ta ca nu poti sa intrerupi sirul intalnirilor de pasiune si ca datorita lor adormi noaptea zbuciumata? Ca te trezesti dimineata cu dor nebun de dragoste, cu oglinda fix in fata spunandu-ti nonsalant si tupeist de vesel ca niciodata nu ai fost mai frumoasa, mai seducatoare, mai tanara, mai plina de viata, ca rujul asta rosu este inutil ca sa exprime toata puterea si pasiunea ta pentru viata? Asa... daca s-ar putea... macar el... viitorul sa nu fie nascut din embrioni hibrizi intr-un pat matrimonial menit sa conceapa dragoste planificata. Si sufletul tau renaste pe masura ce se bucura si il consuma pe al lui. Si pleci capul in jos de rusine. Ii accepti tigara pe care ti-o ofera. Apoi te gandesti ca ai innebunit... barbatul acesta are totusi ceva ce tu ti-ai dorit de mult: tineretea si capacitatea de a iubi fara a gandi prea mult.

Dar barbatul asta tanar este doar un barbat tanar. Tu ai nevoie de un barbat matur, de unul trecut prin viata. Unul care stie mai mult decat tine ce vrea de la viata, unul care sa te invete tot ce stiai, unul care sa nu-ti ia mintile din cap si sa uite sa ti le mai dea inapoi. Asa te-a invatat experienta. Esti prea sigura pe tine ca sa nu stii ca iubirea unui barbat prea tanar nu are statornicia celei a unui barbat matur... si nici blazarea, confortul, siguranta. Barbatii tineri sunt precum marijuana. Te imbata cu parfumul lor si le simti nostalgia in oase, in suflet pentru perioade intregi. Dar ii fumezi ocazional. In restul zilelor, ramai la un obicei de iubire mai modest, mai clasic, mai potrivit cu rolul tau in societate. E buna si tigara cea de toate zilele. Ce-i prea bun si prea mult perturba. Iti da peste cap echilibrul, iti arunca in aer linistea si monotonia, rutina cea de toate zilele. Nu mai simti mirosul gazelor de esapament pentru ca de multe ori ramai fara aer. Nu mai vezi cladirile si oamenii si viata in gri si cenusiu pentru ca tu vezi rosu, simti fierbinte, dulce, pasional, intens ca viata. Dar pe cine intereseaza toate astea?

Sa se aleaga praful de tot... Esti din nou femeia matura care nu isi pierde capul cu jocurile puerile de adulti, femeia care nu se abate de la prejudecati transformate in principii puternice de viata. La revedere, iubire tanara, nebuna, si pana data viitoare...

Iarina


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri