6 Mai 2022 publicat în Lifestyle 5 share-uri

Lecturarea unei cărți, o plimbare alături de prieteni, activitatea fizică sau o masă sănătoasă și delicioasă sunt doar câteva aspecte care influențează starea noastră de spirit. În fiecare zi, factori emoționali, fizici, sociali și intelectuali contribuie la modul în care ne simțim și sunt importanți pentru bunăstarea noastră. Așadar, pentru a ne bucura de o bună calitate a vieții, este esențial să acordăm atenție câtorva elemente cu impact în viața noastră de zi cu zi.

Protejează-ți stabilitatea financiară pe termen lung

Obținerea unui confort financiar pe termen lung îți poate oferi liniștea că în cazul unei situații neprevăzute, o vei putea gestiona și vei găsi o rezolvare.

Pentru a atinge acest obiectiv, un prim pas este să-ți stabilești o țintă clară și, apoi, să lucrezi la o strategie. Fii conștientă de cheltuielile tale, observă unde poți face anumite economii și încearcă să menții bugete clare pentru fiecare activitate. Apoi, ia în calcul instrumente prin care să îți protejezi stabilitatea financiară.

Gândește-te la ultimele situații neprevăzute care au determinat dezechilibre în situația ta financiară și identifică instrumentele care te-ar putea ajuat să le controlezi mai bine. Asigurarea de locuință sau de bunuri te poate ajuta să faci față mai ușor unor defecțiuni din casă. În același timp, o afecțiune sau un accident pot determina cheltuieli în măsură să îți afecteze stabilitatea financiară. Astfel, o asigurare de viață îți poate oferi sprijin financiar pentru a acoperi anumite costuri medicale. În funcție de nevoile tale, alege varianta adecvată și care îți oferă siguranță adaptată stilului tău de viață și nevoilor tale financiare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Huna ReTreat - Principii și practice hawaiiene străvechi pentru conectarea la forța vitală a vieții Psihologie: De ce ne lăsăm atât de ușor influențați și cum putem reduce influența pe care alții o exercită asupra noastră O Românie unită pentru educația copiilor noștri

Fă o prioritate din a avea mai mult echilibru între viața profesională și cea personală

Obținerea unui echilibru între viața profesională și cea personală este fundamentală pentru a avea o stare de bine. Pentru a reuși să atingi acest obiectiv, vei avea nevoie de răbdare, de limite foarte bine impuse, dar și de o listă cu prioritățile tale, pe care să incluzi și pauze pentru odihnă și deconectare.

Succesul din viața profesională vine cu multă împlinire, siguranță și bucurie, însă astfel de reușite presupun foarte multă muncă și, uneori, sacrificarea vieții personale. Perioadele intense de lucru, dublate de stresul uneori inevitabil și de prea puțin timp de calitate petrecut alături de cei dragi duc la epuizare, și chiar burnout, stări care nu îți vor afecta doar sănătatea și relația cu familia și prietenii, ci și productivitatea profesională.

Cum să îți alegi parfumul în funcție de tipul pielii Cum să îți transformi casa într-o sărbătoare a simțurilor cu ajutorul Crăciunițelor Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Acordă atenție hobby-urilor

Nu doar că pasiunile tale îți pot deschide drumul către noi oportunități, dar ele au un impact major și pentru reducerea nivelului tău de stres. Indiferent cât de ocupată ai fi, nu îți pune niciodată pe ultimul loc hobby-urile. Acestea contribuie la dezvoltarea unor noi abilități, te ajută să te deconectezi de la sarcinile domestice și profesionale și, în felul acesta, să îți acorzi timp ție și activităților plăcute.

Așa cum incluzi pe lista ta de activități toate lucrurile pe care le ai de rezolvat, include timp și pentru pasiunile tale și activitățile care îți aduc bucurie, indiferent că este vorba despre sport, artă sau gătit.

Ai grijă de sănătatea ta

Starea noastră mentală este profund influențată de starea noastră fizică, astfel că este important să ai grijă de tine și de sănătatea ta fizică. În afara adoptării unei diete sănătoase și a unui program de exerciții fizice, nu amâna consultațiile medicale de rutină și discută cu medicul tău despre vitaminele și suplimentele care te pot ajuta să adaugi calitate vieții tale. În plus, încearcă să ai un somn odihnitor, care să îți garanteze energia optimă pentru ziua următoare, de minimum 7 ore pe noapte.

Cea mai bună cafea boabe pentru espressorul automat Punctul Shenmen sau Poarta Spiritului – punctul de presopunctură care liniștește sufletul și ne ajută să ne eliberăm de neliniști L’Oréal este numită pentru a 14-a oară una dintre cele mai etice companii din lume de către Institutul Ethisphere

În final, nu uita că starea ta de bine ar trebui să fie o prioritate pentru tine și să îți acorzi timpul necesar pentru a-ți oferi o calitate a vieții cât mai ridicată, în fiecare zi.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri