30 Martie 2022 publicat în Lifestyle 22 share-uri

Nu oricine își deschide un cont pe una dintre platformele social media populare va reuși să și devină un influencer popular, deoarece în spatele conturilor cu mulți urmăritori se află și foarte multă muncă. Talentul și creativitatea joacă, bineînțeles, un rol important, însă nu sunt suficiente pentru a realiza câteva cadre simple cu telefonul, poze pe care, apoi, să le urci pe una dintre platformele preferate și să începi să numeri miile de like-uri și comentarii de laudă.

Advertorial

Întreg procesul de creație este unul cu mulți pași, ia timp și implică efort suplimentar pentru găsirea subiectului, conceptualizarea ideii, apoi aranjarea recuzitei potrivite pentru punerea în cadru, finisarea scenei finale și, bineînțeles, editarea și retușarea de dinainte de publicare.

Înainte de a deveni un influencer cunoscut pe Instagram, Ioana Puiu a pus la punct un stil vizual deosebit care se pliază perfect pe personalitatea sa, un stil care a fost caracterizat de fanii săi ca un univers al basmelor care reușesc să prindă viață într-un format original cu imagini și animații drăguțe, atent construite din pasiunea pentru audio și video.

Postările foarte creative sunt motivul ascensiunii rapide a Ioanei Puiu, un influencer care a atras un număr impresionant de urmăritori, reușind să păstreze o prezență proaspătă în rândul influencerilor locali. Băncile facultății sunt locul în care Ioana a început cultivarea pasiunii pentru foto/video și a învățat cum să editeze, să retușeze, să-și focuseze creativitatea într-un mod original, dar, în același timp, extrem de personal.

Ioanei i se potrivește bine și rolul de învățător, pentru că publică doar fotografii și animații simpatice, ea încercând cu succes să-și învețe urmăritorii trucuri și secrete puțin cunoscute despre editare, în general, și Instagram, în particular, dezvăluind secretele care îi permit să folosească telefonul mobil sau laptopul ASUS Vivobook Pro 14X OLED pentru a duce la bun sfârșit o nouă compoziție, în acele momentele de inspirație care vin pe neașteptate.

Cum a luat naștere universul basmelor Ioanei Puiu?

De câte ori sunt întrebată: "Cine este Ioana Puiu?" nu știu să răspund într-o singură frază. În online sunt persoana care transpune visele în imagini și sentimentele în animații. Iar, când și când, reușesc să le îmbin, creând astfel o simfonie. Poate sună pompos, însă adevărul este că, încă din timpul facultății de Jurnalism, am început să văd lumea diferit... să fiu conștientă că pot să fiu vocea frumosului.

După am urmat masterul de Producție Audio Video din cadrul aceleiași facultăți și, în felul acesta, am învățat tot ce presupune Adobe. Am avut cursuri teoretice și practice și ușor, ușor... cu multă muncă am ajuns în punctul în care sunt acum. De aproape 4 ani activez în online și este cea mai bună decizie pe care am luat-o pentru că am reușit să transmit mai departe ceea ce se află în sufletul meu: un univers al basmelor.

Ai vreo unealtă preferată care ți-a schimbat felul în care lucrezi?

Am cochetat prima dată cu ASUS în urmă cu 1 an și puțin. Deja trecusem la un alt nivel și-mi doream enorm să realizez motion-uri care implicau editări destul de migăloase în Adobe Premiere Pro, Photoshop și After Effects. Laptopul pe care-l aveam atunci era depășit... se încingea foarte tare și mi se crash-uiau programele. A devenit atât de frustrant, încât soțul meu (care lucrează în IT și se pricepe de 1000 x mai bine decât mine) mi-a comandat de la ASUS laptopul care m-a salvat la propriu :)).

Vivobook Pro 14X OLED este atât de finuț și ușor de folosit, încât îl iau cu mine peste tot. Lucrez până seara târziu și nici nu realizez când a trecut timpul. Nu se încălzește și parcă niciodată nu l-am văzut să obosească (dacă pot să-l personific în felul acesta), însă chiar îl văd că poate să ducă mult. Editez în toate cele trei programe Adobe fără să mi se blocheze ceva în mod subit, iar când export... timpul s-a redus cu peste 80% față de cum eram obișnuită.

Spre exemplu: pentru YouTube filmez/editez 4K și timpul de exportare este atât de mic, încât știu că, în ziua respectivă, pot să-l și urc fără probleme pe canal.

Ce apreciezi cel mai mult la laptopul actual din punct de vedere al unui creator de conținut?

Încă de la început m-a impresionat ecranul OLED pentru că redă culorile atât de frumos și de clar. Am senzația că, în imaginile mele, se observă fiecare detaliu, încât parcă aș sta minute în șir să mă uit la ele.

Una peste alta, cel mai mult m-a impresionat rotița DialPad din touchpad pentru că este compatibilă cu toate programele pe care le-am menționat mai sus și mă ajută enorm să reglez rapid și în mod intuitiv diverse funcții specifice fiecărui program; luminozitate, sunet, cromatică, etc.

O recomandare pentru cei pe care i-ai inspirat să pornească pe un drum similar cu al tău?

Cred cu tărie că, dacă dorești să faci performanță, este necesar să investești într-un aparat foto bun și, mai ales, într-un laptop care să suporte editarea la rezoluții cât mai mari. Pentru mine calitatea și profesionalismul fac parte din cartea de vizită. Nu aș putea să mă prezint altfel, iar ASUS mi-este prieten și știe întotdeauna ce îmi trebuie.

~~~

Trebuie amintită campania prin care fiecare model ASUS Vivobook Pro 14X OLED cumpărat în această perioadă îți aduce acces gratuit timp de trei luni la Adobe Creative Cloud, o suită populară compusă din peste 20 de aplicații cu care creatorii de conținut pot să își pună la lucru creativitatea, un abonament care cuprinde și 100 GB de spațiu de stocare în cloud pentru proiecte.

În această perioadă se desfășoară în paralel și campania Părerea ta contează care dăruiește un an de extindere a garanției laptopului ASUS Vivobook Pro 14X OLED. Pentru a putea intra în posesia acestui bonus tot ce trebuie să faci este să publici pe una dintre platformele înscrise în campanie o recenzie de minim 200 de caractere în care să povestești experiența ta de utilizare a produsului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri