4 Martie 2022 publicat în Lifestyle 18 share-uri

Moft sau necesitate? Machiajul se bucură de o istorie vastă, care datează din perioada Egiptului antic. Conform Britannica, primele apariții ale creionului Kohl și ale rujului le vedem la vechii egipteni, al căror scop era de a fi mai atrăgători pentru zei. Așadar, observăm că arta machiajului s-a făcut remarcată din cele mai vechi timpuri, fiind un obicei care este păstrat până în zilele noastre.

Femeile apelează deseori la machiaj pentru a se simți mai frumoase, mai atrăgătoare și mai sigure pe sine. Dar cum reușește o mascara sau un fond de ten să-ți schimbe starea de spirit? În fond, vorbim despre produse cosmetice pe care le înlăturăm la finalul zilei, ceea ce te duce cu gândul la un proces redundant. Ei bine, psihologii au ajuns la concluzia că femeile se simt mai puternice și mai creative atunci când includ în rutina lor câteva momente de răsfăț dedicate modului în care arată.

Subliniază feminitatea

Cu siguranță, feminitatea este un concept pe care fiecare persoană îl percepe în mod diferit, pentru că suntem unici din toate punctele de vedere. Pe lângă ținută, coafură și caracter, o femeie își poate scoate în evidență trăsăturile feminine prin machiaj. Chiar dacă nu îndeplinim etaloanele perfecte ale frumuseții, traduse prin pomeți înalți, buze voluptuoase, ochi pătrunzători, bărbie suplă și o simetrie facială de invidiat, putem corecta micile imperfecțiuni prin machiaj.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Caria dentară – ce este și cum se tratează

Scopul final al acestui exercițiu este atingerea unui sentiment de bunăstare personală, nicidecum acceptarea părerilor celor din jur. Încearcă să-ți faci un cadou 8 martie anul acesta apelând la un fond de ten care îți va sublinia trăsăturile de învingătoare sau chiar la un ruj roșu puternic. Spre exemplu, Coco Chanel spunea așa: „În momentul în care ești tristă, mai adaugă un pic de ruj și atacă”.

Scoate în evidență frumusețea trăsăturilor naturale

Caracterizată prin efemeritate și raritate, frumusețea reprezintă un concept greu de explicat. Desigur, în viața cotidiană, standardele frumuseții ne sunt impuse zilnic prin social media, unde majoritatea persoanelor folosesc diferite stiluri de machiaj pentru a capta atenția. De aici se naște prima idee greșit înțeleasă: nu ai nevoie de zece produse pentru a te simți confortabil în pielea ta. Mai mult, multe femei au un timp limitat în fiecare dimineață pentru a se pregăti pentru ziua care urmează.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

În acest context, trebuie să te cunoști pe tine, să știi care sunt trăsăturile care îți scot în evidență frumusețea naturală. Dacă îți dorești o privire pătrunzătoare, ce inspiră independență și hotărâre, folosește un creion dermatograf sau un tuș, o nuanță strălucitoare de fard pe întreaga pleoapă și mascara. Pentru buze pline, trasează conturul natural al buzelor cu un creion și definitivează machiajul lor cu un ruj. Oricare ar fi preferința ta, opțiuni există la tot pasul, iar alegerea finală stă în mâinile tale.

Crește stima de sine

În momentul în care stima de sine merge pe un ton descendent, apar și primele semne ale depresiei și anxietății, astfel încât vei ajunge în punctul în care stresul va umbri momentele plăcute din viață. Dă-ți voie să experimentezi prin machiaj. Rutina de înfrumusețare se poate transforma într-o activitate plăcută, care să umple golul resimțit și să împiedice formarea gândurilor negative. Culorile schimbă starea de spirit și te vor ajuta întotdeauna să emani siguranță și energie cu fiecare pas.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

În același timp, machiajul constituie o artă, care îți permite să dai frâu liber imaginației și emoțiilor prin culori și texturi diferite. Fie că vrei să te simți extravagantă, independentă ori sofisticată, ai la dispoziție armele necesare pentru a te simți împlinită în fiecare clipă!

Sursă foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri