28 Februarie 2022 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Marie Curie este prima femeie care a câștigat Premiul Nobel datorită cercetărilor și realizărilor din domeniul fizicii. Curie reprezintă una dintre cele mai influente savante ale secolului xx, care a avut un impact radical în științele medicale.

Marie Curie este prima femeie care a câștigat Premiul Nobel datorită cercetărilor și realizărilor din domeniul fizicii. Curie reprezintă una dintre cele mai influente savante ale secolului xx, care a avut un impact radical în științele medicale.

Prima femeie care a primit Premiul Nobel

Marie Curie s-a născut pe 7 noiembrie 1867 în Varșovia și a fost una dintre cele mai reprezentative figuri în domeniul științelor diverse. Setea de cunoaștere a însoțit-o pe tot parcursul vieții pe Curie, iar atunci când a fost refuzată la Universitatea din Varșovia pe motiv că este femeie, ea nu s-a oprit aici și a ales să studieze în străinătate.

După o perioadă în care a fost guvernantă și a învățat copiii cum să citească și să scrie în limba poloneză, Marie Curie a ajuns în Franța, iar în 1891 a început să studieze la Facultatea de la Sorbona. Împreună cu soțul său, savantul Pierre Curie, pe care l-a întâlnit în perioada studiilor sale din Franța, Marie a descoperit două elemente noi, poloniul și radiul. De asemenea, ea a fost cea care a denumit termenul de „radioactivitate”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Datorită cercetărilor lui Marie Curie, oamenii de știință au înțeles și mai bine structura atomului, iar descoperirea radioactivității a reprezentat un pas important în domeniul chimiei și al fizicii.

După moartea tragică a soțului ei, Marie Curie s-a afundat și mai mult în munca sa de cercetare. O pasionată pentru domeniul în care activa, prima femeie care a primit un Premiul Nobel s-a stins în urma unei leucemii, provocată din cauza expunerii, în mod repetat și fără protecție, la elementele radioactive.

În 1934, Marie Curie moarte într-un sanatoriu din Franța, iar munca sa este continuată de una dintre fiicele sale, Irene Curie, care împreună cu soțul său, Frederique Joliot-Curie descoperă radioactivitatea artificială.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Citate Marie Curie

  • Să nu îți fie teamă de perfecțiune, oricum nu o să o atingi niciodată.
  • Trebuie să avem perseverența și mai presus de toate încredere în noi înșine. Trebuie să credem că avem un dar pentru ceva anume și că trebuie să obținem acest lucru.
  • Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât mai mult simțim că trebuie să ne bucurăm de momentul prezent, comparabil cu o stare de grație.
  • Un om de știință în laboratorul său nu este un simplu tehnician; el este și un copil pus față în față cu un fenomen natural care l-a impresionat ca și cum ar fi o poveste cu zâne.
  • Nimic în viață nu trebuie temut, ci doar înțeles. Acum este momentul să înțelegem mai mult ca să ne temem mai puțin.
  • Fii mai puțin curios despre oameni și mai curios despre idei
  • Am învățat că drumul progresului nu este nici ușor, nici rapid.
  • Nu trebuie niciodată să îți fie teama de ceea ce faci când ceea ce face este bine.
Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri