26 Ianuarie 2022 publicat în Lifestyle 57 share-uri

Dacă îți dorești pentru tine și cei de după tine o planetă în culorile iubirii și ale vieții (albstru, albastru și maro), iubește-o, prețuiește-o și ia atitudine! Aceste citate minunate și vizionare scrise de Wendell Berry, ecologist și activist de mediu, ne oferă o perspectivă autentică a responsabilității noastre de a proteja și salva Planeta și de a promova un mod de viață sustenabil. O lectură obligatorie în zilele noastre, am putea zice!

Wendell Berry (născut în 1934) este poet, autor și eseist, profesor, activist de mediu și un ecologist prolific care a încercat să atragă atenția prin operele sale (a scris mai mult de 40 de cărți) asupra consecințelor pe care nepăsarea și ignoranța noastră față de mediu și natură le pot avea (mai grav, deja le au!) asupra lumii înconjurătoare. Cu un profund respect și iubire față de Pământ, efortul și speranțele sale au fost pentru un viitor verde și pașnic și de aceea a ales la rândul său să fie fermier de peste 40 de ani și să trăiască în spiritul valorilor agrare în care crede. În 2010, i-a fost înmânată de președintele Barack Obama medalia National Humanities, iar publicația New York Times l-a numit “profetul Americii rurale” .

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. EMPAGLIFLOZIN, PRIMA TERAPIE APROBATĂ ÎN TRATAREA PACIENȚILOR CU INSUFICIENȚĂ CARDIACĂ INDIFERENT DE SPECTRUL FRACȚIEI DE EJECȚIE EMPAGLIFLOZIN, PRIMA TERAPIE APROBATĂ ÎN TRATAREA PACIENȚILOR CU INSUFICIENȚĂ CARDIACĂ INDIFERENT DE SPECTRUL FRACȚIEI DE EJECȚIE Mama și legătura emoțională cu copilul. Impactul emoțional al lipsei mamei în viața și dezvoltarea unui copil

A avea o legătură profundă cu mediul nu mai este de mult o expresie poetică, ci o necesitate umană de a ne întoarce la originile noastre și către noi înșine și a trăi în armonie cu lumea înconjurătoare. Cuvintele lui Wendell Berry au avut ecou în lumea întreagă, ne inspiră și ne dau de gândit și de lucru, la păstrarea planetei noastre verzi și albastre pentru generațiile care vor veni, cât încă nu este prea târziu. Pământul este sacru, iar viața pe pământ este sfântă, este de părere Wendell Berry, și trebuie protejată în toate formele sale, ca și cum toate sunt un miracol. Fiindcă așa și sunt.

Citate de Wendell Berry care îți vor oferi o nouă perspectivă și te vor motiva să protejezi și să salvezi Planeta

„Singura noastră speranță de supraviețuire este să prețuim ce rămâne din Pământ și să îi apreciem reînnoirea.” Wendell Berry

Cele mai frumoase citate despre femei și mame – omagii aduse de cei mai mari scriitori și înțelepți ai lumii, dar și ai țării noastre Luna Martie 2023 poate fi magică, intrăm într-un nou ciclu! Într-o lună cu Vibrația Universală 1 se reactivează energia începutului și a schimbărilor care pot face diferența Cele mai simple, frumoase și adevărate citate de dragoste din toate timpurile

“Pământul este ceea ce avem toţi în comun.”

“Fără economii locale prospere, oamenii nu au nicio putere și pământul nicio voce.“

“Nimeni nu poate descoperi lumea pentru altcineva. Numai când o descoperim pentru noi devine un pământ comun şi o legătură comună şi încetăm să mai fim singuri.”

“O agricultură sustenabilă nu epuizează nici solurile, nici oamenii.”

“Solul de sub iarbă visează la o pădure tânără și sub trotuar solul visează la iarbă”.

“Este mai bine să cumperi de la un magazin mic, local, decât de la un lanț mare de aprovizionare. Este mai bine să cumperi un produs bun decât unul rău. Nu cumpăra ceva de care nu ai nevoie. Fă singur, pe cât posibil, pentru tine. Dacă nu poți face ceva pentru tine, vezi dacă vecinul tău o poate face pentru tine. Fă tot ce poți pentru a vedea că banii tăi rămân pe cât de mult posibil în comunitatea locală.”

Semnificația viselor: Ce înseamnă când (te) visezi mireasă? Editura Librex lanseaza caseta de colecție cu jurnalul Reginei Maria a României La fiecare două minute, o femeie moare din cauza sarcinii sau a nașterii, potrivit agențiilor ONU

“Oamenii sunt hrăniți de industria alimentelor care nu acordă atenție sănătății și sunt tratați de industria sănătății care nu acordă nicio atenție alimentelor”.

Foto: Jacob Lund /Shutterstock

“Dacă mănânci, ești implicat în agricultură”. “A mânca este o acțiune agricolă.”

“Nu avem dreptul să întrebăm dacă vom reuși sau nu. Singura întrebare pe care avem dreptul să o adresăm este aceasta: care este lucrul potrivit pe care trebuie să îl facem? Ce ne cere pământul să facem dacă vrem să continuăm să trăim pe el?”

“În întunericul lunii, în zăpada care cade, în pustiul iernii, în războiul care se întinde, familiile care mor, în mijlocul lumii în pericol, eu urc coasta de deal stâncoasă semănând trifoi.”

20 Învățăminte și citate de la Dalai Lama care te ajută să îți regăsești pacea interioară Kudika.ro îți oferă Tarot online Dacă ușa la care aștepți nu se deschide, înseamnă că nu este pentru tine

“Când mă ridic, lasă-mă să mă ridic asemenea unei păsări. Când cad, lasă-mă să cad fără regret, asemenea unei frunze.”

“Nu avem nevoie de o ‘nouă economie’, ci de una care este fondată pe cumpătare și grijă, pe economisire și prezervare, nu pe exces și risipă. O economie bazată pe risipă este în mod inerent și lipsit de speranță violentă și războiul este, în mod inevitabil, produsul ei secundar. Avem nevoie de o economie pașnică.”

“Și va veni o vreme… când vom tânji să nu mai călătorim decât pe jos.”

“Ciclul de fertilitate este un întreg ciclu de creaturi vii care trec iar și iar prin naștere, creștere, maturitate, moarte și descompunere.”

“Chiar dacă noi sau politicienii noștri o știm sau nu, Natura este parte din toate afacerile și deciziile noastre și ea are mai multe voturi, o memorie mai bună și un simț al justiției mai sever decât vom avea noi vreodată.”

Cum să amenajezi o baie pentru a profita la maximum de ea, chiar dacă este foarte mică Maybelline New York lansează „Brave Together”, o inițiativă globală ce vine în sprijinul tinerilor care se confruntă cu anxietate și depresie Numerologie: Februarie 2023 – luna cu cifra universală 9 – închiderea unui ciclu! Lasă să plece ca să faci loc să vină

“Singura garanție posibilă a viitorului este comportamentul responsabil în prezent.”

“Nu există locuri nesacre. Există doar locuri sacre și locuri desacralizate.”

“Grija față de Pământ este cea mai străveche și cea mai valoroasă și, la urmă urmei, cea mai plăcută responsabilitate a noastră. A prețui ce rămâne din ea și a-i favoriza reînnoirea este singura noastră speranță legitimă pentru supraviețuire.”

“Solul este marele conector al vieților noastre, sursa și destinația a toate.”

“Căci adevărata măsură a agriculturii nu stă în echipamentele sale sofisticate, în mărimea veniturilor sale sau chiar în statisticile productivității sale, ci în buna sănătate a pământului.”

Lacul și oja: cum se aplică? Camelia Potec a vizitat școala braileană din comuna Romanu recent renovată de Asociația BookLand Top 10 cei mai celebri trandafiri din lume Foto: INTREEGUE Photography /Shutterstock

“Nu sunt legat de niciun loc public, ci de pământul meu unde am plantat viță de vie și pomi în livadă și unde, în căldura zilei, am urcat la umbra vindecătoare a pădurilor.”

“A fi interesați de ce mâncăm, dar nu și de modul în care este produsă mancarea este în mod clar absurd.”

“Dacă nu ne permitem să avem grijă (bună) de pământurile care ne hrănesc, suntem într-o încurcătură fără precedent.”

“Una dintre resursele cele mai importante pe care o grădina ni le pune la dispoziție este trupul grădinarului. O grădină îi oferă trupului demnitatea de a munci pentru propriul sprijin. Este o modalitate de a se reîntâlni cu rasa umană.”

“Suntem mult mai preocupați de desacralizarea steagului decât suntem de desacralizarea pământului nostru.”

“Aș putea muri în pace, cred, dacă lumea ar fi frumoasă. Să știu că este distrusă este greu.”

“Un om cu o mașină și o cultură inadecvată este o ciumă.”

“Este imposibil să prefigurezi salvarea lumii în același limbaj în care lumea a fost dezmembrată și distrusă.”

“Lăudată fie ignoranța căci ceea ce omul nu a întâlnit nu a distrus.”

“Iubea pădurile unde i se părea că fiecare viață este secretă, inclusiv cea proprie.”

“Criza comunității își are sursa în corupția caracterului.”

“Am neglijat adevărul că un fermier bun este un artizan de rangul cel mai înalt, un fel de artist.”

“Avem lumea în care putem trăi cu condiția să avem bine grijă de ea. Și pentru a avea bine grijă de ea trebuie să o cunoaștem. Și ca să o cunoaștem și să fim dispuși să avem grijă de ea, trebuie să o iubim.”

Descoperă cum arată lumea de mâine prin sustenabilitate în newsletter-ul Green Start-up. Hai să te abonezi!

Foto fr si main: Nikolay Litov /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri