Operațiile estetice sunt la tot mai mare căutare la nivel mondial, inclusiv la noi în țară. Este absolut normal ca formele și aspectul corpului să se modifice de-a lungul timpului. Pe măsură ce îmbătrânim, dar și din cauza sarcinilor și fluctuațiilor în greutate, estetica corporală are de suferit.

Ridurile, pielea lăsată și lipsită de elasticitate, ptoza mamară (sânii lăsați), excesul de țesut adipos din anumite zone a corpului sunt doar câteva dintre problemele estetice cu care se confruntă multe persoane. De asemenea, imperfecțiunile estetice înnăscute, cum ar fi o formă neobișnuită a nasului, reprezintă complexe majore pentru unele persoane.

Intervențiile estetice vin în ajutor în cazul tuturor acestor probleme și redau încrederea de sine. Iată care sunt cele mai căutate operații estetice în România și ce presupun acestea.

Rinoplastie

Rinoplastia reprezintă intervenția chirurgicală de remodelare a nasului. Aceasta se adresează persoanelor nemulțumite de forma nasului – nas prea mare, nări prea largi, nas cocoșat. Medicul utilizează diverse tehnici de remodelare a osului și îndepărtează excesul de cartilaj. Inciziile se efectuează la baza nasului, dar intervenția se poate efectua și prin interiorul foselor nazale, fără incizii vizibile. Uneori, poate fi necesară adiție de țesut, folosind cartilaj recoltat din altă zonă a corpului (ureche, coaste).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Liposucție

Liposucția reprezintă o intervenție chirurgicală minim invazivă de îndepărtare a excesului de țesut adipos (grăsime). Procedura presupune utilizarea unui aparat care aspiră grăsimea cu ajutorul unor canule (tuburi subțiri). Pentru efectuarea acestei proceduri, sunt necesare incizii de mici dimensiuni. Totuși, chiar dacă procedura este minim-invazivă, inflamația și echimozele sunt normale după procedură. Liposucția nu tratează obezitatea. Aceasta se adresează celor care vor să scape de excesul de țesut adipos din anumite zone ale corpului.

Augmentare mamară cu implanturi

Augmentarea mamară (mărire sâni) cu implanturi de silicon este cea mai populară metodă de remodelare a sânilor la noi în țară. Implanturile de silicon imită cel mai bine sânul natural.Inciziile se efectuează sub sân, în jurul areolei mamare sau la axilă. Recuperarea este dificilă după o astfel de procedură. Totuși, este disponibilă și o procedură minim invazivă de augmentare mamară prin injectare de grăsime proprie, care se asociază cu liposucția.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Abdominoplastie

Abdominoplastia este soluția ideală pentru persoanele cu exces de piele și grăsime greu de înlăturat în zona abdominală. Aceasta presupune îndepărtarea chirurgicală a excesului de țesut, prin incizii pe linia bikinilor și în jurul ombilicului, precum și remodelarea mușchilor abdominali. Astfel, abdomenul devine plat și tonifiat. Procedura este potrivită după sarcină sau după scădere semnificativă în greutate.

Mentoplastie

Mentoplastia presupune tehnici de remodelare a bărbiei, fie că vorbim despre augmentare (adiție de volum) sau micșorare. Aceasta este preferată de către bărbați. Augmentarea se realizează cu ajutorul implanturilor, iar micșorarea se efectuează prin îndepărtarea unei porțiuni de os. Mentoplastia poate fi efectuată prin interiorul cavității bucale, accesând zona bărbiei prin incizie sub buza inferioară. Cu alte cuvinte, procedura nu lasă cicatrici vizibile.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Lifting facial

Liftingul facial presupune îndepărtarea excesului de piele de la nivelul tenului. Astfel, după ce pielea este cusută, aceasta este întinsă și fără riduri, tenul fiind vizibil întinerit.

Blefaroplastie

Blefaroplastia reprezintă intervenția chirurgicală de îndepărtare a excesului de piele de la nivelul pleoapelor. Se adresează persoanelor cu pleoapa căzută, cu riduri în jurul ochilor sau cu pungi sub ochi. Procedura se poate efectua pentru corectarea pleoapei superioare, inferioare sau ambelor pleoape.

Lifting fese

Liftingul de fese este o operație tot mai populară la noi în țară, fundul lăsat fiind un adevărat complex pentru o femeie. Procedura presupune îndepărtarea excesului de piele de la nivelul feselor și șoldurilor, prin incizii deasupra sau sub fese. De asemenea, procedura se poate asocia cu liposucția, pentru o remodelare completă.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Pe lângă toate aceste proceduri chirurgicală, mai există și altele. De asemenea, sunt disponibile și proceduri estetice non-chirurgicale. Programează-te la o clinică de chirurgie estetică, cum ar fi Cosmedica, și află ce intervenție ți se potrivește.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Sursa foto fr si main: Photo by philippe spitalier on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri