VIDEO: Draga noastră Nadia Comăneci împlinește astăzi 60 de ani! Cum sărbătorește "Regina gimnasticii mondiale"

12 Noiembrie 2021 publicat în Lifestyle 79 share-uri

Nadia Comăneci, supranumită „Regina gimnasticii mondiale” și "Zeița de la Montreal", își serbează astăzi a 60-a aniversare. Născută la Onești, multiplă campioană internațională la gimnastică, Nadia este primul sportiv care a obținut nota 10 la Jocurile Olimpice și astăzi este stabilită în SUA, la Norman (Oklahoma). Îi urăm La Mulți Ani!

Nadia Comăneci, zeița de la Montreal, împlinește astăzi 60 de ani

Pe pagina sa de instagram Nadia mulțumește tuturor, atât în limba engleză, cât și în română, pentru urările primite și gândurile bune transmise de toți fanii săi.

Nadia mulțumește, de asemenea, #romfilatelia pentru o imagine special realizată pentru ziua să de naștere.

Despre Nadia Comăneci – gimnastă care a scris istorie pentru România

Nadia s-a născut în Onești, iar la numai 5 ani a pătruns pentru prima dată în sala de gimnastică, fiind selecționată de către antrenorul Marcel Duncan și legitimată la AS Flacăra Onești.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Pe 25 iunie 1970, când avea doar 8 ani și jumătate, Nadia participa la Sibiu la primul sau concurs important, iar la vârsta de 11 ani avea să câștige primul sau titlu de campioană națională absolută.

În 1975, la Skien, Nadia Comăneci devenea prima campioană europeană a României și avea să câștige trei medalii de aur și una de argint. Atunci, Associated Press a numit-o „Atleta anului”. În același an, la Londra, a cucerit „Trofeul Campioanelor” și în curând avea să scrie istorie în gimnastica mondială.

Nota 10 la Montreal, în 1976!

Un am mai târziu, Nadia rămâne în istoria sportului mondial ca fiind prima gimnastă care a luat nota 10 la Jocurile Olimpice, pentru realizarea unui exercițiu perfect.

Atunci a obținut șapte note maxime, începând cu exerciţiul impus de la paralele. Nadia a devenit astfel campioană olimpică absolută, un fenomen în lumea sportului.

A urmat apoi performanță după performanță, iar în 1989 Nadia a emigrat în Statele Unite ale Americii, apoi în Canada, după care a revenit în SUA și s-a stabilit în Oklahoma.

Astăzi este căsătorită cu Bart Conner, campion olimpic, la gimanstica, din SUA.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri