Thailanda a fost supranumită la nivel cultural „Regatul Zâmbetului”. Această formulă s-a transformat în ultimii ani într-o expresie de marketing, însă la originile sale denotă o trăsătură socială și culturală: thailandezii iubesc să zâmbească. Pandemia a afectat puternic economia țării sud asiatice, numărul turiștilor ajungând de la 40 milioane în 2019 la 6,7 milioane în 2020.

Peste 40 milioane de vizitatori au experimentat Thailanda în 2019. „Regatul Zâmbetelor” poate fi interpretat și ca o figură de stil pentru ceea ce îți poate oferi țara: prețuri de cazare și de transport accesibile, ospitalitatea localnicilor, cheltuieli reduse când vine vorba despre transport sau mâncare tradițională. Majoritatea turiștilor români aleg sejururi începând de la o săptămână în Thailanda, având în vedere numărul crescut al obiectivelor turistice și al locațiilor exotice ce trebuie experimentate: „Pachetele individuale încep de la 800 euro și includ zbor, transfer, cazare 7 nopți într-un hotel SHA +(Amazing Thailand Safety and Health Administration) și asigurare în valoare de 50.000 dolari”, ne spune Alin Stafie, reprezentant al agenției de turism Its Travel.

Clasificarea de tip SHA+ face referire la un protocol de colaborare al mai multor instituții din Thailanda (Ministerul Turismului și Sportului, al Sănătății Publice, Departamentul de Control al Bolilor, Departamentul de Asigurări de Sănătate, ONG, organizații private, etc.) pentru a oferi turiștilor o experiență cât mai sigură împotriva virusului COVID-19.

Cum se organizează un sejur în Thailanda?

Având în vedere numărul ridicat de restricții pe care un turist trebuie să le cunoască atunci când își organizează sejurul, una dintre cele mai utile soluții este ca persoana interesată să folosească serviciile unei agenții de turism. În Thailanda, spre exemplu, se poartă în continuare mască în spațiile deschise și în cele închise (în afara zonelor de piscină sau plajă), iar cluburile care nu sunt în aer liber sunt închise: „În câteva regiuni sunt închise încă restaurantele, magazinele, sunt interzise întâlnirile de grupuri mari sau petrecerile. Le recomand tuturor turiștilor să ceară informații despre restricții și să le respecte – starea de alertă este încă activă în Thailanda iar infracțiuni precum intrarea în zone de risc, participarea la adunări publice sau transmiterea de informații false sunt grav pedepsite”, explică Alin Stafie.

Foto: Bisual Photo/shutterstock.com

În Bangkok, Phuket sau Krabi consumul de alcool este permis numai în locații de specialitate și până la ora 21:00. Conform reprezentantului Its Travel, aceste decizii sunt luate local și se pot schimba oricând: „Pentru Thailanda recomandăm sejururile individuale. Avem ghizi locali care pot să-ți facă o vacanță reușită. Din punctul nostru de vedere, Thailanda este o țară pe care o poți explora cu prietenii sau familia alături de partenerii noștri locali – fără să fie nevoie de un program prestabilit și să îți aliniezi tot timpul deciziile cu un grup de persoane pe care nu le cunoști.”

Despre intrarea în Thailanda

Programarea unei vacanțe în Thailanda nu are loc la fel de simplu ca programarea unui sejur în România sau în țările vecine. Există mai multe proceduri complicate pe care turistul trebuie să le ia în vedere atunci când decide să meargă în vacanță: „Turiștii care călătoresc în Thailanda trebuie să obțină o confirmare COE cu 7 zile înainte de călătorie, să cumpere în prealabil un test PCR pe care să îl facă în Thailanda într-o clinică aprobată, să aibă o confirmare de plată de la un hotel, etc. Dacă nu sunt îndeplinite toate condițiile, ei riscă să intre în carantină sau să le fie refuzată intrarea în țară sau îmbarcare în avion”, explică Alin Stafie.

Înainte de pandemie, aproximativ 50.000 de turiști români vizitau țara sud-asiatică. Pentru cei interesați de Thailanda există mai multe obiective turistice ce pot fi explorate, atât în zonele urbane, în Bangkok, cât și plajele exotice din țară. „În principiu, personalizăm vacanțele pentru fiecare client. Turul ideal pentru 10 zile, și cel mai vândut, ar fi o combinație de vacanță activă cu relaxare, în care clientul vizitează pentru 4 zile Bangkokul și împrejurimile sale și petrece alte 6 nopți de relaxare pe o plajă exotică.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri