18 Decembrie 2020 publicat în Lifestyle 18 share-uri

Puzzle-urile sunt un hobby care se răspândește rapid, mult mai distractiv decât pare. Puzzle-urile pentru copii, precum și puzzle-urile pentru adulți, pot fi cu adevărat captivante și plăcute și, prin urmare, sunt un cadou cu adevărat extraordinar.

Oamenii care nu au fost incluși în lumea puzzle-urilor nu sunt încă prea conștienți de varietatea disponibilă. Pe lângă puzzle-urile standard (din lemn, metal, plastic, carton, spumă etc.), există și multe puzzle-uri inovatoare în 3D și chiar mai recent în 4D.

Ce face puzzle-urile atât de atractive pentru copii și adulți?

Tocmai această varietate face din puzzle-uri un cadou atât de excelent pentru copii. Nu numai că există o cantitate infinită de puzzle-uri disponibile pentru fiecare grupă de vârstă, dar veți găsi variante și pentru fiecare tematică posibilă. Copiilor dvs. le va plăcea să petreacă ore întregi reconstruindu-și personajele preferate, într-un puzzle care a fost pregătit special pentru abilitățile lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Motivele pentru care puzzle-urile sunt un cadou excelent

1. Puzzle-urile pot ajuta la calmarea anxietății

Știați că mulți oameni se apucă de puzzle-uri în momentele dificile din viața lor, cum ar fi după o despărțire, în timp ce renunță la fumat etc.? Puzzle-urile sunt o modalitate excelentă de a distrage atenția și, de asemenea, de a combate nervii și anxietatea. Dacă copilul dumneavoastră este deosebit de agitat sau pierde rapid atenția, puzzle-urile le pot fi de mare ajutor.

2. Puzzle-urile oferă numeroase avantaje pentru învățare

Abilitatea de a rezolva probleme, de a construi și urmări strategii, coordonare, spațiu și conștientizare vizuală - beneficiile puzzle-urilor au fost observate în multe studii și sunt deosebit de importante în primele faze ale învățării.

Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

3. Ele oferă o alternativă la un ecran

Cu siguranță copiii dvs. petrec multe ore în fața unui ecran, nu? Smartphone-urile, jocurile video, ca să nu mai vorbim de televizor, au devenit toate parte din principalele opțiuni de divertisment. Asta nu înseamnă că sunt rele, dar nu pot fi singurele opțiuni. Puzzle-urile pot fi o alternativă excelentă pentru a vă distra copiii.

4. Puzzle-urile sunt distractive pe cont propriu și, de asemenea, într-un grup

Copiii dvs. nu trebuie să facă un puzzle singuri. De fapt, puzzle-urile sunt o modalitate excelentă de a petrece timp cu alte persoane, făcând ceva distractiv, un joc calm care implică un obiectiv comun și necesită organizare. Divertisment, socializare și învățare, totul într-un singur pachet!

5. Oferă o distracție care creează o dorință de a depăși obstacolele

Dificultatea puzzle-urilor depinde de obicei de mărimea lor. Puteți începe cu un puzzle mic și apoi de acolo să creșteți complexitatea. Dacă copilul dvs. continuă să termine puzzle-uri, va avea un mare sentiment de realizare, atunci când va depăși provocări din ce în ce mai dificile.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

6. Puzzle-urile vă ajută să vă sporiți capacitatea de rezolvare a problemelor.

Un puzzle vă obligă să găsiți soluții din mici fragmente de informații. Din aceasta, copiii mici învață să-și identifice și să-și dezvolte capacitatea de raționament și rezolvare a problemelor.

7. Puzzle-urile pot construi o toleranță față de frustrare.

O altă abilitate care poate fi foarte utilă pentru copiii mici. Puzzle-urile nu se rezolvă întotdeauna la prima încercare și, de multe ori, ne determină să credem că avem o soluție care se dovedește a fi greșită. În acest fel, copiii trebuie să accepte că nu totul se realizează la prima încercare și că atingerea obiectivelor necesită multă muncă și determinare.

8. Puzzle-urile pot ajuta la prevenirea bolilor

Există studii care arată că persoanele care fac puzzle-uri de la o vârstă fragedă au o sănătate mintală mai bună și, de asemenea, au șanse mai mici de a dezvolta boli precum Alzheimer sau demență.

9. Puzzle-urile ajută la încurajarea creativității și imaginației

Imaginarea formei finale a unui puzzle, găsirea de noi modalități de organizare a construcției - toate acestea ajută la dezvoltarea imaginației și capacității creative a unui copil.

10. Puzzle-urile pot fi cu adevărat distractive

Acesta este unul dintre cele mai importante motive. Pe lângă numeroasele beneficii descrise, nu trebuie să uităm că puzzle-urile sunt o distracție grozavă care vă va face timpul liber să zboare. Încercați-le!

Sursă foto: by Ross Sneddon /Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri