Conform anumitor legende, daca cea mai tanara dintre doua surori se marita prima, cea mai in varsta trebuie sa danseze desculta la nunta suroriii sale altfel riscand sa ramana nemaritata. 2-3% din copiii care se nasc anual se nasc in urma unei aventuri extraconjugale. Cei mai tineri miri din lume au fost un baietel in varsta de 11 luni si o fetita in varsta de 3 luni.

81% dintre mirese isi schimba numele de familie dupa casatorie, luandu-l pe cel al sotului.

Barbatilor indragostiti din Insulele Trobriand le este interzis sa ia masa cu o femeie daca nu sunt casatoriti cu aceasta. In caz contrar, servirea mesei impreuna cu o femeie este considerat drept unul dintre cele mai dezonorante gesturi posibile.

60% dintre barbati si 40% dintre femei au cel putin o legatura extramaritala de-a lungul vietii; 80% dinre cei care divorteaza din cauza aventuri din afara casniciei regreta mai taziu decizia luata.

Doar 10% dintre cei care au aventuri divorteaza de sot/ sotie pentru a se casatori cu amantul/ amanta. 75% dintre aceste mariaje se termina cu un divort. Cand o casatorie supravietuieste infidelitatii unuia dintre parteneri, dureaza in medie 1-3 ani pentru a reveni iubirea si increderea initiala.

Pe ultimul loc la capitolul romantism, iubire si casatorie se afla SUA, tara in care sunt inregistrate cele mai multe divorturi din lume.

Cea mai mare nunta la comun a avut loc pe stadionul olimpic din Seoul, Coreea de Sud unde 35 000 de oameni au fost casatoriti simultan in cadrul unei ceremonii oficiate de Sun Myung Moon.

Cel mai cunoscut poligam din lume este Giovanni Vigliotto care s-a casatorit cu 104 femei. Acesta a fost acuzat pentru frauda si poligamie si a fost condamnat la 25 de ani in puscarie.

2-3% din copiii care se nasc anual se nasc in urma unei aventuri extraconjugale.

Cea mai lunga trena a unei rochii de mireasa a fost croita in Germania si avea 156 de metri.

Cele mai populare destinatii pentru luna de miere sunt: Las Vegas, Hawaii, Jamaica si insulele Caraibe.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri