Bocancii de drumeție sunt indispensabili pentru expediții sigure, confortabile și plăcute.

Investind în încălțăminte de trekking de înaltă calitate vei beneficia de toate aceste caracteristici pentru o perioadă îndelungată. Însă, pentru a spori longevitatea ghetelor de munte și pentru a le păstra ca noi cât mai mult timp, este nevoie să le îngrijești corespunzător înainte dar și după ce le-ai purtat. Iată câteva sfaturi utile în acest sens:

Cum se spală bocancii de trekking

Cu siguranță că, după parcurgerea unui traseu montan în condiții climatice nefavorabile, încălțămintea ta de trekking are nevoie de un tratament special. Pentru a îndepărta murdăria în exces recomandarea noastră este să optezi pentru produse dedicate, a căror formulă este special concepută pentru a elimina urmele de noroi și alte pete încăpățânate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ?

Astfel de soluții disponibile în cormerț elimină mirosurile neplăcute, dar și particulele fine de murdărie care pătrund în porii ghetelor și care pot deteriora materialul acestora. 

Înainte de aplicarea gelurilor speciale de curățare șterge suprafața bocancilor cu un burete umed sau, în cazul petelor, cu o perie moale.  La final, clătește foarte bine spuma pentru a îndepărta murdăria. 

Cum cureți interiorul ghetelor de munte 

Transpirația și umezeala, în general, poate cauza mirosul neplăcut din interiorul ghetelor de munte. Pentru a-l preveni, poți folosi șosete tehnice care absorb transpirația picioarelor și care, totodată, inhibă dezvoltarea bacteriilor. Pentru curățarea interiorului încălțămintei de trekking introdu bocancii într-o soluție formată din apă și săpun și o soluție specială pentru acest tip de pantofi. Lasă-i în apă timp de aproximativ 30 de minute, după care scurge apa din ei. 

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Caută acei oameni lângă care îți este bine, ușor și frumos, OAMENII TĂI….

Nu este recomandat să speli foarte des interiorul bocancilor, de aceea, de fiecare dată când vrei să le reîmprospătezi mirosul folosește un spray antibacterial pentru încălțăminte. 

Cum se usucă bocancii de munte 

Este foarte important ca bocancii de munte să fie uscați corespunzător, mai ales în interior unde materialul se poate deteriora mai ușor. Pentru a evita rigidizarea și crăparea pielii din care sunt realizați majoritatea ghetelor de trekking lasă bocancii la uscat într-un mediu cald și bine aerisit. Căldura excesivă poate afecta inclusiv talpa bocancilor. Pentru a absoarbi excesul de apa din interiorul ghetelor poți introduce o cârpă moale și absorbantă, care să permită totodată ventilația aerului. 

Cum impermeabilizezi bocancii de drumeție 

Bocancii din piele pot fi impermeabilizați cu ajutorul unor spray-uri special concepute pe care le poți găsi în magazinele de specialitate. Impermeabilizarea este esențială mai ales pentru bocancii din piele nubuk sau suede, dar și pentru încălțămintea cu inserții de textil. 

Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Cum cureți ghetele imediat după drumeție 

Tocmai ce ai ajuns acasă sau în camera de hotel, după o drumeție lungă? Nu uita să îți cureți bocancii folosind o perie rigidă. Îndepărtează murdăria începand cu zona cusăturilor, iar mai apoi continuă cu șireturile și cu cutele de la limba încălțărilor. Opțional, poți scoate șireturile și branțurile din interior și să le clătești cu apă și puțin detergent. Poți depozita ghetele într-un loc aerisit până la următoarea purtare. 

Urmează sfaturile noastre și păstrează-ți ca nouă încălțămintea de drumeție!

Foto fr si main: by Marko Horvat on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri