Gândurile tale creează emoțiile tale, ceea ce înseamnă că tu îți creezi propriile emoții.

Dacă tu crezi că viața este grea și trebuie să muncești din greu ca să ai succes, atunci toate gândurile, emoțiile și acțiunile tale vor fi în concordanță cu această convingere de bază. Dacă tu crezi că trebuie să te sacrifici în numele iubirii, atunci toate gândurile, emoțiile și comportamentele tale vor confirma această credință.

Evenimentele nu au anumite semnificații. Evenimentele sunt evenimente, iar semnificațiile lor sunt gânduri. Nimic nu are o anumită semnificație dacă nu i-o dai tu. Iar semnificația pe care o atribui nu derivă din nici un eveniment sau situație aflată în afara controlului tău. Este în totalitate un proces interior. Pe care ai puterea și abilitatea să-l controlezi.

În realitate noi ne alegem emoțiile. În momentul în care decizi să-ți schimbi gândurile uitându-te la ce programe de viața le generează, te vei elibera de haosul emoțional, de suferință și frustrare, de anxietate și frică.

de Nicoleta Drăghici

* Nicoleta Drăghici este Terapeut Certificat Transformare Rapidă. Această metodă combină principiile hipnoterapiei, psihoterapiei, programării neuro-lingvistice (NLP) și ale terapiei cognitiv-comportamentale (CBT). Este o terapie dinamică, capabilă să descopere cauza primară a situațiilor dificile din viața noastră. Terapia Transformațională Rapidă determină schimbări la nivel emoțional, psihologic și fizic, accesând programele aflate în subconștient.

Foto fr si main: By sp3n /Shutterstock


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum să-ți controlezi emoțiile.