Multe cupluri in care exista o stare conflictuala au o problema ascunsa in legatura cu dorinta sexuala. Cand aceasta nu mai constituie o preocupare pentru un partener, alte aspecte sunt afectate.

Cercetatorii considera ca antidepresivele limiteaza libidoul prin inundarea vaselor de sange cu serotonima, o substanta chimica care indica satietatea. Cu cat le dai oamenilor mai multa serotonina, cu atat mai putin vor simti nevoia de contac sexual, afirma Joseph Marzuco, un terapeut ce trateaza problemele sexuale si care practica in Portland, Oregon. Andidepresivele au un efect distrugator asupra dorintei sexuale.

Din fericire, cercetatorii studiaza antidepresive care functioneaza diferit. Bupropion hydrochloride, care creste producerea de dopamine si norepinerina de catre creier, a primit o atentie deosebita ca substitute al antidepresivelor. Studii initiale sugereaza ca aceasta ar putea creste dorinta sexuala. Un studiu publicat anul trecut in ,,The Journal of sex and marital theraphy” releva faptul ca aproape o treime dintre participantii care au luat bupropion au descries o cresere a dorintei sexuale, a excitatiei si fanteziilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

Totul se petrece in mintea ta

Problemele fiziologice pot duce la scaderea apetitului sexual. Barbatii cu hipofiza anormala pot produce in exces hormonal prolactina, care reduce dorinta sexuala. Conform unui articol aparut in The International Journal of impotence research, testele unui medicament care blocheaza efectele prolactinei au dus la cresterea libidoului la barbatii sanatosi.

Expertii considera ca la femei, dorinta sexuala scazuta este cauzata de nivel scazut al testosteronului. Asociat in mod normal cu barbatii cu voce groasa, testosteronul este un hormon specific masculine, dar si femeile il produc in cantitati mici in ovare, si joaca un rol important in viata lor sexuala. Unii cercetatori considera ca in absenta unui nivel sanatos de testosteron in sange femeile nu pot raspunde normal la stimuli sexuali. Mai mult decat atat, exista dovezi care sustin faptul ca suplimentele de testosteron pot reactiva dorinta sexuala la femei.

NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Testosteron – rol, valori normale

Totusi, Rosemary Bacon, medic la Spitalul si centrul de sanatate din Vancouver, avertizeaza ca prea putine lucruri sunt cunoscute despre rolul pe care testosteronul il are in organismul feminin. Nu stim cat testosteron este normal, spune Basson. Testele create pentru barbati nu pot detecta nivelul de testosteron la barbati.

Intr-un studiu care sugereaza ca Hsd are cauze preponderent psihologice, Basson si colegii ei au testat efectele pe care Viagra le are asupra femeilor cu un apetit sexual scazut. Basson a descoperit ca in timp ce medicamentul a produs efectele fizice ale excitatiei, multe femei au afirmat ca inca nu simt dorinta sexuala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri