Multe cupluri in care exista o stare conflictuala au o problema ascunsa in legatura cu dorinta sexuala. Cand aceasta nu mai constituie o preocupare pentru un partener, alte aspecte sunt afectate.

Inainte imi placea sa fac sex, spune Pam. Acum o parte vitala din mine lipseste. Oamenii obisnuiti nu resimt dorinta sexuala constant. Intamplarile cotidiene, oboseala, stresul, chiar si comuna raceala pot alunga cheful de sex. In general totusi, petrecerea unor momente romantice alaturi de partener, fanteziile sexuale si imaginile stimulante pot produce excitatie si reinvierea dorintei sexuale. Totusi, pentru unii oameni aceasta nu mai revine, sau nu a existat de la inceput. Frecvent, chiar si fanteziile sexuale sanatoase sunt inexistente la cei care sufera de dorinta sexuala hipoactiva.

Cat de putin sex inseamna prea putin?

Cateodata, cand un partener se plange de insuficienta actului sexual, problema lui poate consta intr-o dorinta sexuala neobisnuita. Expertii au cazut de accord ca nu exista un nivel minim al activitatii sexuale. Un sondaj britanic, publicat în The Journal of Sex and Marital Therapy, 24% din cupluri au declarat lipsa unei vieti sexuale in ultimele trei luni. Iar studiul classic, ,,Sexul în America”, relevă că o treime din cupluri au facut sex doar de cateva ori pe an. Desi studiile releva frecventa actului sexual si nu dorinta acestuia, este probabil ca unul din partenerii din acele cupluri de sufere de HSD.

O pastila mica

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

Acum cativa ani, unei alte probleme de natura sexuala, disfunctia erectile, i s-a acordat o atentie deosebita cand un leac a aparut in farmacii. Inainte de aparitia Viagrei, barbatii sufereau de impotenta in tacere si resemnati. Acum multe cupluri se bucura de o reinviere a pasiunii.

Evident, orice tableta care ar vindeca HSD ar deveni foarte populara. Din nefericire, cauzele care stau la baza HSD par a fi variate si complexe; unii pacienti pot fi tratati cu medicamente, dar majoritatea au nevoie de terapie, nu de chimie.

O cauza a comuna a lipsei de dorinta sexuala este utilizarea antidepresivelor cunoscute ca inhibitori selectivi ai serotoninei. Acestea, precum Prozac sau Zoloft sunt printre cele mai frecvent prescrise medicamente antidrepresive insa au un efect secundar, ce consta in reducerea apetitului sexual. Unele studii indica faptul ca aproape 50% din cei care iau antidepresive se confrunta cu o astfel de problema.

NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Testosteron – rol, valori normale

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri