Sexul: care e problema in cuplul tau?

12:09, 24 Septembrie 2009 publicat în Lifestyle

Multe cupluri in care exista o stare conflictuala au o problema ascunsa in legatura cu dorinta sexuala. Cand aceasta nu mai constituie o preocupare pentru un partener, alte aspecte sunt afectate.

Intr-adevar, multi psihologi si terapeuti cred ca multi pacienti care sufera de HSD sunt sanatosi din punct de vedere fizic insa au probleme in ralatia de cuplu. Experienta lui Weeks a demonstrat faptul ca 2 factori identificati intr-o relatie, pot, in timp, sa aiba efecte devastatoare asupra dorintei sexuale: furia adresata partenerului si suprimata constanta dar si lipsa sau pierderea controlului asuprea relatiei. Iar odata ce aceste probleme afecteaza dorinta sexual, lipsa intimitatii accentueaza boala. Daca nu sunt remediate, aceste probleme pot atinge un asemenea nivel incat pot provoca destramarea unei relatii. Si astfel HSD se cronicizeaza.

Lipsa dorintei de a avea dorinta

Citeste si:
Ești începătoare? Iată cum devii o șoferiță de nota 10
Ești începătoare? Iată cum...

Desi HSD este una dintre cele mai dificile probleme sexuale, ea poate fi tratata cu succes. Cheia consta in gasirea unui foarte bun specialist in probleme sexuale si de cuplu, care are experienta in asemenea cazuri. Din pacate, in timp ce HSD este una dintre cele mai comune probleme cu care se confrunta terapeutii, milioane de cazuri trec netratate.

Unele persoane care sufera de aceasta boala, in special barbatii, sunt prea rusinati petru a cere ajutor. Altii sunt atat de preocupati de probleme imediate, precum o slujba stresanta sau o criza familiala, incat amana tratarea lipsei libidoului. Altii totusi s-au obisnuit atat de tare cu lipsa activitatii sexuale incat nu-i mai simt lipsa, le lipseste dorinta pentru dorinta. Acesti oameni sunt cei mai greu de tratat, din pricina gravitatii problemelor.

Citeste si:
Psihologie: Cât de mult ești dispus să “sacrifici” în numele relației?
Psihologie: Cât de mult ești...

Unii oamenii care nu beneficiaza de tratament gasesc modalitati de adaptare. Slava domnului ca sotul meu este atat de rabdator si de intelegator, spune Pam. El incearca sa-mi provoace interesul, dar cand nu reuseste se multumeste cu imbratisari si mangaieri.

Alte relatii nu pot supravietui unei asemenea presiuni. Un an mai tarziu , Kelly si prietenul ei s-au despartit. Nu l-am putut convinge ca avea o problema, spune Kelly, desi acest lucru era adevarat.

Autor: Iulia Florea

Sursa: psiholife.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri