12:08, 23 August 2019 publicat în Lifestyle 23 share-uri

Călătorii experimentați se pot inspira din aceste recomandări pentru a-și încărca bateriile pe deplin.

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a găsit cele mai spectaculoase trasee pentru călătorii pasionați de drumeții (montane sau nu). Românii care vor să se mai bucure de încă o experiență greu de uitat înainte ca vacanța să se termine (dacă nu obișnuiesc să stea pe un șezlong în concediu) pot să își facă planuri interesante.

Dintre participanții la studiul momondo din acest an, 38% au afirmat că vor avea cel puțin o vacanță în care includ drumeții iar 20% au spus că în 2019 vor pleca cu rucsacul în spate și se vor bucura de ce întâlnesc. Dacă traseele din munții din România au devenit deja foarte cunoscute, călătorii experimentați se pot inspira din aceste recomandări pentru a-și încărca bateriile pe deplin.

Citeste si:
Cum să alegeți adidașii perfecți pentru fiecare antrenament
Cum să alegeți adidașii...

Nivel redus de dificultate

1. Morksie Oko & Czarny Staw - Polonia

Foto: By Pawel Kazmierczak /Shutterstock

Munții Tatra atrag atât iubitorii de sporturi de iarnă cât și pe cei care adoră drumețiile montane în timpul verii. Morksie Oko (Ochiul Mării) este un lac aflat la capătul unui drum foarte accesibil de aprox. 8 km care pleacă din Palenica Bialczanska. De acolo se mai poate merge încă o oră pe un traseu puțin mai solicitant (și mai puțin aglomerat) de încă aprox. 1 oră până la Czarny Staw, un alt lac mai mic, cu o priveliște la fel de frumoasă. Pentru a ajunge în Palenica Bialczanska se poate folosi autobuzul care pleacă din Zakopane, localitatea cea mai apropiată în care obișnuiesc să se cazeze cei mai mulți dintre turiști.

Citeste si:
Magazine de urmarit de Black Friday 2019 - pe care poate ca nu le stii
Magazine de urmarit de Black...

2. Cinque Terre - Italia

Foto: By Anna Om /Shutterstock

Fotografiile cu casele colorate de pe coastă nu mai sunt o noutate pentru călători, dar faptul că există un traseu prietenos care aduce și alte peisaje naturale superbe ar putea deveni interesant. Există mai multe variante de drumeție, dar cea mai cunoscută presupune parcurgerea celor 11km între Riomaggiore și Monterosso al Mare, trecând prin 5 localități conectate și prin linii de cale ferată (deci distanța poate fi scurtată după plac). Turiștii obișnuiesc să ajungă aici după ce au vizitat orașe mari din apropiere, precum Pisa sau Genoa.

3. Caminito del Rey - Spania

Foto: By MRony /Shutterstock

Traseul din regiunea Malaga nu este unul dificil și nici foarte lung (mai puțin de 8 km, parcurși în aprox. 4 ore), dar priveliștea este incredibilă. Pentru a ajunge la începutul traseului, turiștii pot folosi un shuttle-bus care asigură legătura cu gara cea mai apropiată, El Chorro. Trenul poate fi luat din orașele mari din apropiere, Sevilla sau Malaga.

4. Zion Narrows - Utah - SUA

Foto: By Galyna Andrushko /Shutterstock

Parcul Național Zion include această porțiune în care pereții canionului se apropie foarte mult iar drumeția devine o parcurgere a unei porțiuni din Virgin River. Chiar dacă se merge doar prin apă, numeroși turiști vin alături de copii, deci traseul nu este atât de dificil pe cât sună. În schimb, imaginea pereților înalți și a râului dintre ei va fi una care nu se va uita ușor. Mulți turiști aleg să înnopteze în Springdale, localitatea cea mai apropiată de intrarea în parc, dar există și alte localități în împrejurimi, cum ar fi St. George, unde există și un aeroport regional.

Citește continuarea pe pagina următoare >>>


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri