2 August 2019 publicat în Lifestyle 35 share-uri

Să nu așteptăm ziua de mâine ca să fim fericiți... Îmbrățișați momentul prezent și clipa de azi cu tot sufletul vostru!

Să nu așteptăm ziua de mâine ca să fim fericiți și să ne bucurăm de viață și de tot ce are ea să ne ofere. Citiți o povestire frumoasă care circulă pe internet și care ne amintește să ne bucurăm de fiecare clipă a vieții cu tot sufletul nostru, să fim fericiți chiar…. chiar ACUM.

Bucură-te de viață în fiecare clipă a ei. PREZENTUL este cel mai prețios DAR

Într-o zi frumoasă de vară, un pescar se odihnea pe malul unui lac, la umbra unui copac de care era priponită și barca sa. Bărbatul privea în zare, pierdut în gânduri, iar pe chipul său se putea citi un zâmbet șăgalnic, pace și o stare de mulțumire.

La un moment, un om de afaceri, foarte cunoscut în comunitatea sa și extrem de bogat, a trecut pe lângă el. “De ce stai degeaba și nu muncești?”, l-a întrebat omul de afaceri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

“Am prins suficient peste pe ziua de astăzi”, a răspuns omul. “Iar acum mă odihnesc și admir peisajul acesta minunat.”

Auzind spusele pescarului, omul de afaceri s-a enervat și, plin de mânie, l-a întrebat pe acesta: “Și de ce nu prinzi mai mult peste în loc să stai la umbră și să pierzi timpul?”

Foto: By Geet Theerawat /Shutterstock

“Și ce fac dacă prind mai mult pește?”, a răspuns pescarul.

“Dacă prinzi mai mult pește, ai putea să îl vinzi și să câștigi mai mulți bani și să cumperi o barcă mai mare”, i-a răspuns omul de afaceri.

“Și apoi?”, a întrebat pescarul.

“Atunci, i-a răspuns omul de afaceri, ai putea să te aventurezi în ape și mai adânci, mai îndepărtate de această zonă, și să prinzi și mai mult pește. Astfel, vei câștiga chiar și mai mulți bani.”

"Și după ce fac asta, ce urmează?, a replicat pescarul.

“Ai putea foarte bine să cumperi și mai multe bărci și să angajezi mai mulți oameni care să lucreze pentru tine și să câștigi și mai mulți bani decât înainte.”

“Și apoi?”

“Apoi, ai putea deveni un om de afaceri bogat și de succes ca mine.”

"Și apoi?”

“Apoi ai putea să te bucuri de viață liniștit.”

“Oare nu fac acest lucru chiar acum”, l-a întrebat pescarul.

(Autor: Anonim)

Notă! Nu se cunoaște cu exactitate cine este autorul acestei povestiri, autorul este necunoscut.

Să nu uiți să te bucuri de fiecare moment, dragă om...

Nu așteaptă să treacă nicio zi fără a te bucura de viață. Viața e prea scurtă ca să ne pierdem în detalii și să ne lăsăm bucuria de a trăi sufocată de dorința de a avea MAI MULT. Nu suntem aici pentru o eternitate, ci pentru o perioadă limitată de timp. Să nu ne împiedicăm de “dacă”, “mai mult” și cuvântul “bani”. Bucură-te de viață și de ceea ce ai chiar în acest moment. Bucură-te că ești în viață, bucură-te de cerul albastru, de norii pufoși și de cei întunecați. Dumnezeu este cel mai desăvârșit pictor. Bucură-te de soarele de după o furtună tulburătoare, de aerul tare și de mirosul de praf amestecat cu apă. De nopțile lungi de vară cu parfum de iasomie și miros de tei. De măreția unui cer acoperit de stele. Pierde-ți privirile în valurile și calmul unui lac sau a unei mari. Strânge-i în brațe pe cei dragi. Îmbrățișează-te cu toată dragostea. Universul ne-a lăsat minuni care sunt la îndemâna tuturor. Ne-a lăsat răsăritul și apusul de soare ca o declarație de speranță și frumos. Este adevărat că viitorul este important și că trebuie să construim activ pentru a-l avea luminos, dar să nu uităm că tot ceea ce avem cu siguranță este clipa de astăzi. Nu știm niciodată ce ne poate aduce ziua de mâine. Să nu mai irosim timp prețios gândindu-ne cum să obținem fericirea în loc să fim fericiți chiar în acest moment. Să ne construim viitorul cu fericirea și energia prezentului, bucurându-ne de ceea ce există și avem astăzi. Prezentul este cel mai mare DAR.

Foto homepage: By kacpt /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri