Sunt zile în care e greu să zâmbești, dar tot zâmbești. Pentru că viața este un dar inestimabil!

12:06, 19 Iunie 2019 publicat în Lifestyle8 share-uri

Ai trăit ceea ce nu-ți doreai deloc să trăiești. Ai înțeles că nimic nu e atât de îngrozitor cum pare, mai ales după ce trece. Și că poți să suporți multe.

de Anișoara Melnic

Vine momentul când nu mai crezi în ceea ce nu merită câtuși de puțină încredere. Când speranțele se fac țăndări. Când ești pregătită pentru orice, fie dezastru, fie binecuvântare. Când știi că ceea ce îți aparține e clipa prezentă. O savurezi pe cea de fericire fără să te gândești la persistență și ești răbdătoare cu cea potrivnică. Pentru că nici una, nici cealaltă nu durează la nesfârșit, se succed haotic.

Citeste si:
Cupio sărbătorește 9 ani de frumusețe
Cupio sărbătorește 9 ani de...

Înțelegi că multe se perimează, uzează și trec, și foarte puține dăinuie, propășesc, rezistă. Și în asta constă proba valorii.

N-ai fost ferită de încercări care totuși nu te-au doborât definitiv, deși ar fi putut. Ai trăit ceea ce nu-ți doreai deloc să trăiești. Ai înțeles că nimic nu e atât de îngrozitor cum pare, mai ales după ce trece. Și că poți să suporți multe.

Citeste si:
Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în...
Studiu: 71% dintre copii...
Foto: Kaponia Aliaksei /Shutterstock

Ai trăit dureri sfâșietoare în care încerci sentimentul sfârșitului. Dar ai trăit și bucurii pure, adevărate, simple. Și ai înțeles că toate se compensează.

Ai suportat trădări pe care nu le-ai răsplătit la rându-ți cu trădare. Te-a durut, ai iertat, i-ai primit pe aceștia cu înțelegere. În cele din urmă, asta a contat pentru tine, nu pentru ei.

Ai înțeles că orice apropiere aduce cu sine drama. Și asta e parte a relațiilor importante în viață. Dacă e o legătură puternică, se trece peste cu iertare, dacă nu - se destramă.

Ai înțeles că atunci când obții ceva, neapărat pierzi din ceea ce deja îți aparține. Opulența, somptuozitatea, grandoarea presupun, de obicei, renunțare la simplitate, puritate, naturalețe. Și aici trebuie să-ți cântărești bine alegerile.

Ai înțeles că cele mai grave lucruri se întâmplă molcom, îți răpesc acel genuin din ființă fără să-ți dai seama când anume. Atunci când îți trăiești viața și nu știi că ești fericit. Când lumea îți aparține și nu știi ce să faci cu asta.

Sunt zile în care e greu să zâmbești, dar ești profund recunoscătoare pentru acest dar unic, ales, inestimabil – viața. Și atunci, bucuria ta licărește într-o lacrimă izvorâtă în timp ce înalți o rugă de mulțumire.

* Un articol de Anișoara Melnic, anisoaramelnic.blogspot.com

Foto homepage: Georgije /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri