Deseori ne gândim că a greși nu este cel mai bun lucru pe care-l putem face. Când greșim, adesea gândim că ne aflăm în fața falimentului: greșește numai cine nu se pricepe, greșește cine nu reușește să ducă un lucru la bun sfârșit...

Deseori ne gândim că a greși nu este cel mai bun lucru pe care-l putem face. Când greșim, adesea gândim că ne aflăm în fața falimentului: greșește numai cine nu se pricepe, greșește cine nu reușește să ducă un lucru la bun sfârșit...

Dar nu e tocmai așa.

Greșeala face parte din viața noastră! Mai mult, am putea spune că este coloana vertebrală a vieții nostre.

O persoană care nu a greșit nu a încercat niciodaată ceva nou. - Albert Einstein

Când greșim învățăm. Când greșim, făurim o structură a modului nostru de a acționa, la fel cum oasele noastre alcătuiesc structura corpului nostru.

Tocmai greșelile noastre ne ajută să devenim mai înțelepți și fac ca modul nostru de a fi să atingă sferele cele mai profunde.

In imagine: Celebra sculptura a lui Paige Bradley - Expansiunea

Greșelile ne determină să pătrundem în interiorul nostru, ne ajută să descoperim esența modului nostru de a fi și tot ele alimentează viața noastră psihică.

Dacă vrei să crești, trebuie să îți depășești orice frică de a greși, pe care ai putea-o avea! - John C. Maxwell

Să greșești nu este greșit. Numai perseverarea în a greși devine problematică - atunci când greșești fără a transforma însăși greșeala într-un parcurs existențial. Atunci când nu îndrăznești să îți privești cu detașare latura imperfectă, când nu vrei să vezi ce ai putea să îmbunătățești și preferi să fugi sau să te pedepsești fiindcă ai eșuat într-un mod sau altul. Nu ai înțeles ca greșeala este de fapt șansa pe care o ai pentru a deveni mai bun/ă. Așa încât, se impune ca greșeala să fie transformată într-un profund proces de reflecție care să ne îmbogățească și să ne transforme.

Greșelile sunt porțile către marile descoperiri. - James Joyce

Să excludem greșelile din viața noastră e ca și cum am elimina scheletul osos din corpul nostru. Experiențele noastre ar deveni palide și sterile...

Alături de capacitatea noastră de a reacționa, greșeala este factorul principal care dă pasiune vieții noastre, care face să declanșăm determinarea noastră, evidențiind pe deplin dorința de viață. Tot greșeala ne dă acea urmă de umanitate care ne ajută să fim în poziția de a-i înțelege pe alții și dificultățile lor.

Să greșești nu este o greșeală. Greșit este să nu vrei să înveți din erori, cand nu vrem să transformăm eșecurile și imperfecțiunea în oportunități de a crește.

O greșeală repetată de mai multe ori nu mai este o greșeală, ci o decizie. - Paulo Coelho

Foto homepage: By Kichigin/ shutterstock.com


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Despre teama de a greși. Descoperă seva evoluției personale!.