12 Februarie 2019 publicat în Lifestyle 583 share-uri

Există și legături sufletești nesănătoase, care ne ofilesc sufletul și ne fac să ne închidem în noi înșine.

Formăm și legăm la tot pasul legături sufletești. Le creăm atunci când ne asumam angajamente față de o persoană, le creăm făcând promisiuni, le creăm în intimitatea sexuală, le creăm prin intermediul prieteniilor apropiate. Legăturile sufletești pot fi extrem de puternice, iar dacă sunt autentice, pozitive, bazate pe iubire și înțelegere, ele ne pot ajuta să înflorim. La polul opus, există și legături sufletești nesănătoase, care ne fac să ne închidem în noi înșine și să ne ofilim spiritual. Iată care sunt principalele semne că te afli într-o legătură nesănătoasă cu un alt suflet:

Semne că ești prins într-o legătură sufletească nesănătoasă

O astfel de conexiune sufletească este epuizantă chiar dacă reușești să o rupi sau să ieși din ea. Te simți în continuare legat prin fire invizibile de persoană respectivă, oricât de mult încerci să accepți separarea.

Sufletul tău este/ a fost legat de sufletul persoanei respective într-un mod nesănătos și este foarte posibil să fi fost într-o relație abuzivă emoțional, fizic sau spiritual. Chiar dacă conștientizezi/ ai conștientizat toate acestea, nu ai reușit să rupi conexiunea niciodată în totalitate și să te detașezi de relația și persoana respectivă.

Foto: BenStudioPRO /Shutterstock

Simți că între voi a existat o legătură foarte, foarte profundă și puternică, dincolo de timp și spațiu, poate o legătură din alte vieți. Te simți atât de atașat de persoana cu care împărtășești această conexiune nesănătoasă încât nu te poți desprinde din ea fiindcă este ca și cum ai lucra împotriva ta.

Sufletul tău se simte incomplet, frânt, nevindecat în totalitate chiar dacă momentan te afli într-o relație sănătoasă și fericită și îți iubești partenerul/ partenera. Sufletul tău duce dorul sufletului persoanei respective. Tânjești efectiv după ea și apare adesea în visele tale.

Chiar dacă v-ați separat sau fiecare este într-o altă relație, când te duci într-un loc nou, îți dorești să fie cu tine în continuare acolo și să împărtășiți lucrurile frumoase împreună. Uneori, chiar simți că este acolo cu tine.

Când trebuie să îți cumperi ceva sau ai de luat o hotărâre, o decizie, te gândești ce ar spune/ face persoana respectivă, dacă ar fi de acord cu tine, dacă te-ar dezaproba, dacă i-ar plăcea ce faci, ce alegi etc. Este ca și cum îi cauți sfatul/ aprobarea.

Chiar dacă faci dragoste cu altcineva, te simți ca și cum ai fi prezent acolo doar fizic. Mental, ești în continuare cu persoana cu care ai împărtășit o conexiune sufletească nesănătoasă și îți este foarte greu să nu o vizualizezi fiind cu tine.

Dacă ați avut o legătură sufletească puternică și nesănătoasă, din care nu au lipsit cuvintele nesănătoase, este foarte probabil să îți reverbereze încă mult timp în minte și suflet. Chiar dacă știi că nu sunt adevărate, nu te reprezintă și nu ești de acord cu ele, ți-au afectat stima, imaginea de sine și încrederea în sine.

Mintea ta se gândește în mod repetat, obsesiv, la persoana respectivă, chiar dacă știi că legătura cu ea nu îți era benefică sau că persoana respectivă nu se mai gândește la tine.

Gândurile tale se învârt în mod excesiv în jurul amintirilor pe care le-ai construit cu persoana respectivă. Nu reușești să te oprești din a nu te mai gândi la ea.

Chiar dacă nu vă mai aflați fizic împreună, se poate întâmpla să traversați concomitente aceleași experiențe (accidente, incidente, boli, parteneri similari etc).

Nu vrei să recunoști și să îți recunoști că această relație nu ar fi mers indiferent de cât de mult v-ați fi străduit voi și continui să te învinovățești, să învinovățești circumstanțele, pe tine însuți, să te urăști, să fii mânios față de tine, să te autopedepsești.

Ați căutat fericirea unul în celălalt înainte de a fi fericiți cu voi înșivă, iar relația v-a devastat sufletește. Sufletul vostru nu a înflorit, ci a suferit. Prin urmare, această relație v-a făcut să vă simțiți goi pe dinăuntru, epuizați.

De multe ori, o astfel de conexiune sufletească toxică îți poate afecta negativ și chiar distruge relațiile cu apropiații și persoanele dragi sufletului tău (mamă, tată, copii, prieteni etc). Cu toate acestea, continui să îți susții relația și să îți aperi dreptul de a te afla în ea fiindcă pur și simplu simți că dacă te rupi de ea, rupi o parte din sufletul tău.

Cu cât mai mult încercați să facă relația să meargă, cu atât mai mult relația se deteriora și va distrugea.

Ai tendința de a-i evalua pe cei din jurul tău făcând conexiuni și comparații cu fosta ta relație. Nu te poți reseta mental și emoțional pentru o altă relație.

Această relație te-a schimbat, și nu în bine. Ai devenit mai retras, neîncrezător, temător, trist, depresiv.

Foto homepage: BenStudioPRO /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri