11 Februarie 2019 publicat în Lifestyle 1665 share-uri

Draga mea, știu că suferi și am hotărât să-ți scriu...

Draga mea, știu că suferi și am hotărât să-ți scriu. Sper să primești mesajul meu cu inima deschisă pentru vreau să te ajute câtuși de puțin.

Îți înțeleg durerea pierderii și va fi o perioadă în care aceasta te va răvăși, dar depinde și de tine cât de repede vei ieși din ea. Nu vreau să-ți dau sfaturi, vreau doar să te îndemn să privești dintr-un alt unghi situația. Noi privim moartea ca pe o dispariție definitivă, ca pe un sfârșit total, ceea ce nu este deloc așa. Noi deplângem persoanele dragi care au plecat, când de fapt ele au scăpat de durere, ele nu mai simt nimic.

Moartea este doar o trecere în altă dimensiune, într-o lume mai bună. Dar noi, deseori, suntem atât de egoiști încât ne dorim ca oamenii apropiați să rămână aici pe pământ cât mai mult timp alături de noi. De fapt, deplângem situația noastră, nu a lor. Ne întrebăm cum vom putea trăi în continuare fără ei, adică, punem accent pe propria persoană. E o viziune foarte egoistă, pentru că ei nu au murit, și-au lăsat doar ambalajul, dar sufletul a rămas intact. E soarta pe care o avem noi toți oamenii, avem niște corpuri care îmbătrânesc și mor. E foarte macabru, dramatic și dezolant dacă privim astfel viața.

Moartea nu este o dispariție definitivă, moartea marchează sfârșitul vieții aici pe pământ, iar viața adevărată urmează abia după asta. Abia când am înțeles asta am găsit sens la toate necazurile și suferințele mele. Deși uneori este foarte greu, doar Dumnezeu mă ajută de fiecare dată.

Ce te îndemn să faci e să te gândești la tatăl tău cu bucurie, el merită o amintire plină de bucurie, nu de suferință. El și-ar dori să te vadă fericită, nu disperată. Încearcă să te gândești cu recunoștință la șansa unică ca anume acest om minunat să fie tatăl tău. Eu, spre exemplu, o să-l păstrez în memorie ca pe un om vesel, optimist, o să zâmbesc când o să-mi amintesc vorbele lui de duh. Așa vreau să-l păstrez în memorie, ca pe un om care a știut să se bucure de viață.

Acum tu ai doar motive de recunoștință pentru el și pentru Dumnezeu că l-a ținut acest timp alături și i-a dat puteri să facă atâtea lucruri frumoase pentru tine. Eliberează-l cu seninătate, alungă gândurile negre, te rog, să încerci. Mulțumește-i pentru tot cu pace în suflet, chiar dacă cu lacrimi pe obraji. Roagă-te pentru sufletul lui, este tot ce poți să faci acum.

* Un material trimis de Anișoara Melnic, anisoaramelnic.blogspot.com

Foto homepage: Ralf Geithe /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri