13 Februarie 2019 publicat în Lifestyle 55421 share-uri

Mudra Kubera este una dintre cele mai puternice mudre și practicarea ei face ca fluxul abundenței să curgă mai liber în viețile noastre.

În yoga și în unele practici ale hinduismului, gesturile ritualice ale mâinilor și ale degetelor au o semnificație deosebită. Ele favorizează fluxul de energie de la nivelul trupului și al minții și ne ajută să ne canalizăm toată atenția și concentrarea asupra interiorului nostru.

Mudra Kubera este una dintre cele mai puternice mudre și mai este cunoscută și drept “tehnica celor 3 degete”, deoarece atunci când o practicăm, deși folosim toate cele 5 degete ale unei mâini, accentul cade asupra unității și a mișcării pe care o realizează cu precădere 3 degete: degetul mare, arătătorul și degetul mijloc. I se mai spune de asemenea și “mudra abundenței” căci îi era adresată inițial zeului abundenței și al prosperității, ea ajutând la concretizarea dorințelor care deservesc binelui personal și al celorlalți. De asemenea, mudra Kubera poate avea efecte benefice și asupra stării de sănătate și a păcii minții.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă” Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea
Foto: Pikoso.kz /Shutterstock

Este important de știut că în înțelepciunea orientală corpul uman, o ministructură a universului, găzduiește toate cele 5 elemente ale creației: spațiu, aer, foc, apă și pământ, iar degetele reprezintă punctele energetice ale acestor 5 energii care ne pot ajuta să le coordonăm și să le armonizăm mai bine. Astfel, conform cunoașterii indiene milenare, Degetul Mare a fost asociat cu SPAȚIUL, Degetul Arătător cu AERUL, Degetul Mijlociu cu FOCUL, Inelarul cu APĂ și Degetul Mic cu PĂMÂNTUL.

Mudra Kubera ne ajută să ne manifestăm dorințele și atrage abundența în viețile noastre

Astfel, Mudra Kubera este o mudră a cărei practicare ajută în îndeplinirea dorințelor, în atragerea fluxului abundenței în viața ta, în obținerea de seninătate și pace interioară. De asemenea, mudra Kubera ne ajută să ne relaxăm, să ne îndepărtăm fricile și anxietățile, ne crește încrederea în sine și capacitatea de a ne concentra asupra dorințelor și obiectivelor noastre. Este cu atât mai bine dacă o însoțim cu o tehnică corectă de inspirație și expirație căci ajută astfel și la decongestionarea și curățarea sinusurilor frontale.

Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare Minunatul HOROSCOP ZEN al primăverii: Pentru fiecare zodie în parte Vinul, ca o simfonie a naturii

Cum se execută Mudra Kubera?

Foto: Buddy Cat /Shutterstock

Mudra Kubera se execută concomitent cu ambele mâini, dar se poate executa și pe rând sau doar cu o singură mână. Gestul în sine este pe cât de simplu, pe atât de plin de semnificații și putere. Se unesc vârfurile celor trei degete: degetul mare, inelarul și degetul mijlociu, iar inelarul și degetul mic se îndoiesc în interiorul palmei. Se menține această poziție a degetelor preț de câteva minute. Este de preferat ca această practică gestuală să se execute în două momente importante ale zilei: dimineața, la trezire, și seara, înainte de culcare, căci atunci ne pregătim cel mai bine mental și fizic pentru a intra în conexiune cu divinitatea și cu latura noastră interioară. Se poate face însă oricând doriți și simțiți nevoia.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii

Dacă dorești să realizezi ceva și crezi cu tărie în visul tău, încearcă să îți eliberezi mintea de orice gânduri atunci când execuți această mudră. În timp ce execuți mudra Kubera, concentrează-te în schimb asupra intenției și dorinței/obiectivului tău. Spuneți-l în minte și vizualizează-te obținând sau bucurându-te de realizarea a ceea ce ți-ai propus. Ține cont că dorința ta trebuie să aibă o energie benefică, să dorești de bine în ea ție și celorlalți.

Cele 3 degete care se unesc (degetul mare, arătătorul și degetul mijlociu) sunt asociate și cu trei planete importante în sistemul nostru solar: Marte = forță, foc; Jupiter = strălucire, cunoaștere, evoluție și Saturn = stabilitate, dreptate, cel care ajută ca ceea ce este esențial să fie fixat și implementat în conștiință. Atunci când aceste 3 forțe se unesc într-un gest simbolic și unificator, călăuzite de convingerea că dorințele interioare vor deveni realitate, crește și posibilitatea îndeplinirii lor exterioare. Energia care rezultă în urma unirii celor trei forțe, asociată cu puterea gândurilor, începe să se transmită în univers.

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece

Prin opoziție, atunci când efectuam efectul gestul contrar de închidere a celorlalte două degete în palmă (inelarul și degetul mic) este ca o pecetluire a angajamentului, o intensificare a credinței, curajului și a încrederii că rugămintea îți va fi ascultată și îndeplinită.

Atenție, dorințele au șanse să se îndeplinească atâta timp când ele servesc cu adevărat binelui nostru și al celorlalți. Evident că acest gest este doar un instrument simbolic care te ajută să îți îndeplinești visurile și să te concentrezi înspre împlinirea lor, dar nu face muncă și nici nu depune eforturi în locul tău :). Visurile îți aparțin și depinde doar de tine să le faci să devină realitatea.

Universul să te călăuzează în îndeplinirea dorințelor care îți sunt de folos!

7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Pentru a atrage abundența în viețile voastre și a vă vindeca relațiile cu banii, ascultați și frecvențele de mai jos în timp ce practicați Mudra Kubera:

Foto homepage: Buddy Cat /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri