3 Ianuarie 2019 publicat în Lifestyle 16 share-uri

Dacă până acum te-ai gândit mai degrabă la stațiunile de iarnă din Occident, precum Franța, Elveția sau Austria, pentru care costurile ridicate și-au făcut simțite prezența, există alternative cu buget redus în destinații vecine, cu nimic mai prejos decât cele din Europa de Vest.

5. Bialka Tatrzanska, Polonia

Dacă ești un împătimit al schiurilor, ai auzit, poate, că Zakopane ar fi cea mai mare și mai faimoasă stațiune din Polonia. Dar dacă ți-ai propus să te îndrepți spre o destinație care să nu te lase cu portofelul gol și care să nu fie plină de oameni, satul Bialka Tatrzanska este o alternativă. Cele trei pante lungi și aranjate paralel sunt ideale pentru familii, începători și intermediari care își pot șlefui talentul de schiori.

Pentru călători cu pofte culinare, s-ar putea ca tentația mai mare să fie în jurul brânzei de oaie afumată și amestecată în mod iscusit cu afine, iar dacă așezi un ceai cu rom alături, sunt șanse să simți că e concediul vieții tale. Viața de noapte nu-i tocmai punctul forte al acestei stațiuni, dar dacă iei în calcul că aici găsești o piscină exterioară alimentată de ape geotermale, rare șanse să îți mai lipsească petrecerile. Găsește, mai întâi, oferta de zbor până în Cracovia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii VOTAT MEREU ÎN TOP 3 DJ ÎN LUME, DIMITRI VEGAS VINE PE SCENA PRINCIPALĂ MASSIF 2023 Top 5 trenduri versatile din 2023 pentru ținutele tale

Foto: Pexels/ Flo Maderebner

6. Jasna, Slovacia

Jasna este unul din secretele prețioase și bine păstrate ale Slovaciei, o așezare cuibărită în Valea Demanovska Dolina. Rafalele de vânt se opun rândurilor de pini, iar pantele de schi înfruntă sălbăticia și decorul rural, toate ocupând, de fapt, întinsul unui parc național.

Vârful Chopok îi ispitește pe profesioniști cu o pantă aproape verticală de 1000 m, luminată și pe timp de noapte, și nenumărate zone unde să-și tot facă de cap plăcile de snowboard. Rămâne însă loc pentru începători: școli de schi există și ai posibilitatea chiar să practici sporturi de iarnă în zonele mai sălbatice, dacă apelezi la un ghid local. Nici aici petrecerile nu sunt tocmai la ele acasă, dar există berăriile locale și porții de găluște pierogi tradiționale. Află când este mai ieftin să zbori către Bratislava.

The Marmorosch Bucharest introduce, în exclusivitate, un concept festiv unic pe piața locală a turismului Campania Acasă Regăsit continuă cu o nouă rundă de înscrieri Tour-operatorul ucrainean Join UP! se lansează pe piața din România, cu zboruri proprii

7. Bansko, Bulgaria

Această stațiune recent modernizată e pe poziții fruntașe în topurile iubitorilor de zăpadă. Și are de toate pentru toți: zăpadă, condiții de schi de care n-ai cum să te plângi și nopți care au să-ți dea ceva mai mult decât o cană de cacao la căldura focului. Totodată, Bansko este cât se poate de prietenoasă cu începătorii, însă nu are numai pârtii cuminți. Marcajele roșii au de lucru aici, iar luatul la goană în jos pe pârtie, printre molizii care înțeapă nori, este o altă sursă de adrenalină.

Cea mai mare stațiune de iarnă a Bulgariei poate deveni, pe alocuri, nițel aglomerată la coada de la telecabine, dar poți oricând să te cazezi la înălțime, să te odihnești și să comanzi un mic dejun, înainte să-ți pui clăparii. În cele din urmă, scena barurilor din Bansko în care poți să mergi noaptea este deja faimoasă. Ai în vedere un zbor spre Sofia și, de ce nu, o plimbare pe străzile capitalei.

Magia sărbătorilor de iarnă la munte Marina Nițoiu, prezentatoarea știrilor Focus Sport: Simt că sunt în locul potrivit și lângă oamenii potriviți. Sunt acasă în România și îmi place SMYK reduce prețurile de Black Friday la o gamă variată de produse

8. Kranjska Gora, Slovenia

Dacă acestei stațiuni slovene i-au lipsit pârtiile periculoase, i s-au dat din plin terenuri suave, îngrijite, piste numai bune pentru copii și peisaje incredibile în mijlocul cărora să-i tot dai bătaie cu schiul de fond. Și în ciuda faptului că participă la cupe mondiale de mai bine de 50 de ani, prețurile sunt cât se poate de decente. Asta face că nu trebuie să fii o celebritate ca să te simți binevenit pe pârtia de aici.

Poți lua un zbor mai întâi către Ljubljana și, de ce nu, descoperi farmecul acestei capitale.

9. Popova Sapka, Macedoina

Devansând fără discuții cele mai multe stațiuni din Europa de Est, resortul Popova Sapka se cuibărește undeva între vârfurile blânde ale Munților Dinarici. Și vei găsi orașul liniștit din calea-afară, îmbrăcat în alb și în străzi goale, într-o stare de perpetuă moțăială, cu atât mai potrivit dacă fix de liniște aveai nevoie în concediul de iarnă.

Hotelul Radisson Blu Aurum din Brașov atrage turiștii prin design premium, istorie și experiențe sofisticate Marks & Spencer prezintă noile colecții de lenjerie intimă pentru acest sezon și celebrează 10 ani de la momentul lansării colecției Rosie APPETITO 2022 – Toată Italia într-un singur loc, în București, pe 18 și 19 iunie

Dacă vrei să te scufunzi în sălbăticia de un alb imaculat, în Popova Sapka poți închiria un plug (cu tot cu șofer) care să te conducă până în străfundurile acoperite de zăpadă ale locului. Această distracție cu plugul este prima și singura organizată, până acum, în Europa. Oprește-te la o plimbare prin orașul-capitală Skopje, către care poți găsi zboruri ieftine, în funcție de perioada de călătorie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri