, 30 Noiembrie -0001 publicat în Lifestyle 4 share-uri

Viața de cuplu nu ar trebui să presupună doar distracție și responsabilități, ci și relaxare. Și în niciun alt loc nu te poți relaxa la fel de bine ca acasă.

Serile petrecute acasă în cuplu nu sunt doar pentru vreme rea. Viața de cuplu nu ar trebui să presupună doar distracție și responsabilități, ci și relaxare. Și în niciun alt loc nu te poți relaxa la fel de bine ca acasă. Trebuie să treci însă peste asocierea dintre „stat acasă” și „nu am făcut nimic”.

Sunt suficiente activități interesante pe care le poți încerca cu perechea ta, în timp ce bei clasicul pahar de vin roșu. De ce să alegi vinul roșu în loc de altă băutură? Așa cum arată și acest articol, aceasta e o băutură ideală pentru o seară liniștită în cuplu, deoarece are un efect inhibitor asupra producției de cortizol din corp, hormonul responsabil pentru stres. Prin urmare, îmbracă-te comod (dar nu prea comod, totuși, vrei să arăți bine pentru partenerul tău), pune la bătaie o sticlă de vin și încearcă una din următoarele activități:

Gătiți împreună o rețetă exotică

De cele mai multe ori, gătitul e o responsabilitate, însă acest lucru nu e obligatoriu. Cu rețeta potrivită și cu puțină colaborare, gătitul poate fi o activitate plăcută înainte de o cină romantică. În mod ideal, ar trebui să alegeți un fel de mâncare ce vă entuziasmează și vă trezește curiozitatea, ca gătitul să se poată transforma într-o experiență inedită. Bineînțeles, mâncarea trebuie să fie pe placul amândurora.

Puteți încerca să gătiți sushi, rețete care conțin fructe de mare, precum frigărui cu creveți, sau pur și simplu pui umplut, la cuptor. Puteți alege rețeta și în funcție de o bucătărie, spre exemplu rețete sud americane, indiene, asiatice, marocane și așa mai departe.

Faceți masaj

Ce poate fi mai relaxant decât un masaj? Ideea e să vă străduiți să transformați masajul într-o experiență completă, nu să faceți ceva în grabă. În primul rând, va trebui să învățați niște tehnici noi, așa că poate fi o idee bună să vă uitați la câteva tutoriale video înainte să începeți. În al doilea rând, e bine să stimulați toate simțurile. Luați câteva loțiuni speciale pentru masaj cu arome care vă plac și creați un cadru vizual plăcut, eventual cu câteva lumânări. Nu uitați de sunete: puteți pune o muzică liniștitoare sau sunete naturale, cu oceanul sau pădurea.

Jucați un board game

De obicei, jocurile de societate par mai distractive în grupuri mai mari. Însă unele au fost create special pentru cupluri, iar altele sunt suficient de interesante încât să nu își piardă deloc din farmec când sunt jucate în două persoane. Iată câteva exemple: Cluedo, Azul, Carcassone, Exploding Kittens sau Turnul instabil. Dacă nu sunteți genul competitiv, puteți opta pentru un joc de colaborare, cum ar fi Pandemic.

Alegeți un maraton de film

Pare plictisitor să stai acasă și să te uiți la un film, însă ideea unui maraton face lucrurile ceva mai interesante. E bine să stabiliți în prealabil o listă de filme, ca să nu petreceți jumătate din seară căutând ceva potrivit pentru amândoi. Puteți opta pentru o serie care vă place deja (de exemplu, filmele din seria Nașul, Stăpânul inelelor etc.) sau pentru filme noi dintr-un anumit gen (aventură, SF, mister, horror).

Pentru un adevărat maraton, nu sunt suficiente snackurile, ci e nevoie și de un fel de mâncare principal. Dacă vrei să duci maratonul la un alt nivel, poți alege mâncarea în funcție de filmele alese. Urmează să vă uitați la filme italiene? Optează pentru spaghetti și tiramisu la desert, potrivit The Nest. Iar pentru filme de groază, te poți inspira din rețetele speciale pentru Halloween.

Sursă foto: Shutterstock
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri