Iată ce ar trebui să nu uităm în nicio zi din viața noastră:

6. Odihna este esențială. Nu uita de tine însuți!

Muncește cu drag, dar nu uita cai nevoie și de odihnă, de momente doar pentru tine. Ai grijă de tine, mănâncă sănătos și odihnește-te. Oferă-ți momente plăcute, ori de câte ori ai ocazia… fiindcă te iubești!

7. Relațiile sunt mai importante decât orice pe această lume

Atunci când au făcut studii despre fericire, cercetătorii au descoperit că cel mai important lucru în viața oamenilor, sunt relațiile sănătoase și momentele plăcute petrecute alături de cei dragi - de prieteni, iubiți, copii sau familie. Când relatează despre viața lor, oamenii în vârstă vorbesc despre astfel de amintiri. Citeste si:  Ce inseamna o Viata Buna? 3 lectii pe care un psihiatru de la Harvard le-a invatat din cel mai indelungat studiu despre fericire

Nu lăsa timpul să treacă fără să îl petreci alături de oamenii pe care îi iubești. Este ceea ce contează, este ceea ce rămâne. Suntem ființe sociale în primul rând și nu putem supraviețui fără iubire.

8. Fiindcă am ajuns la acest subiect… Părinții noștri îmbătrânesc.

Să petrecem timp de calitate cu ei! Mergi în vacanța aia cu mama pe care o planifici de atâta timp. E timpul să vadă și ea lumea, e timpul să comunicați că doi adulți și să vă bucurați împreună. Vor fi cu siguranță momente de neuitat.

Foto: Pexels/ Oleksandr Pidvalnyi

9. Tot despre relații: învață ce este aceea o relație sănătoasă

Relațiile sunt practic viața noastră, de aceea este așa de important acest subiect. Avem nevoie de relații și conexiune ca de apă și hrană, ne explică psihologii. Avem nevoie de relații sănătoase însă – cu ceilalți, dar și în legătură cu propria persoană.

Foarte mulți dintre noi însă, am crescut în familii disfuncționale, cu o imagine greșită despre ce este aceea o relație sănătoasă. Dacă ești un astfel de adult, conștientizează că este timpul să înveți despre acest lucru.

Un prim pas poate fi această pagină a Institutului Gottman, specializat în psihologia relațiilor.

10. Dezvolta-ți abilitatea de a vrea să evoluezi, iubindu-te în același timp pentru ceea ce ești acum

Gândurile negative despre noi înșine ne țin adesea pe loc. Ne auto-descurajăm, ne auto-criticăm, nu suntem niciodată destul de buni și mereu ne îndreptăm privirea spre o versiune mai strălucită a noastră, în timp ce partea din noi care trăiește în prezent, plânge.

Citește și: Invocă forța Universului: 50 de afirmații pentru a-ți înzeci ÎNCREDEREA ÎN TINE ÎNSUȚI

De aceea este critic să îți dezvolți această abilitate de a vrea să evoluezi, fără a mai răni partea din tine care nu se ridică la anumite așteptări. Apreciază fiecare moment din viața ta, acesta este un pas către viitor.

de Julia Sima


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 10 lucruri pe care ar trebui să ni le amintim în fiecare zi a vieților noastre!.