Daca ai noroc si gasesti in blana vreunei pisici negre vreun fir alb sau daca ai si mai mult noroc si reusesti sa-l smulgi fara a fi zgariata, atunci pastreaza-l bine. Casnicia ta este menita sa aiba viata lunga si sa fie presarata cu fericire si prosperitate.

-In unele comunitati de pescari, atata timp cat sotii sunt plecati pe mare, pentru a-i feri de pericolele marii, femeile au datoria sacra de a tine pisicile negre in interiorul casei. Daca totusi nu suntem atat de vigilente si nazdravanul animal reuseste sa o zbugheasca? Nu vreau sa-mi imaginez ce se poate intampla...

-In Germania, o pisica neagra care iti taie calea de la dreapta la stanga prevesteste nenorocire. Daca se razgandeste si o ia de la stanga la dreapta, ai dreptul sa sari in sus. Ai toate sansele sa fi fericit!

-Daca destinul te gaseste undeva pe meleagurile italiene si o persoana draga tie s-a imbolnavit, ai mare grija sa tii pisica neagra departe de patul bolnavului. Pisica neagra care sta in patul bolnavului aduce moartea si durerea.

-Nu sunt tocmai timpurile potrivite pentru a tine in casa o pisica neagra daca locuiesti sau te afli in China. In aceasta tara, pisica neagra este asociata cu saracia si foametea.

-Fermierii litonieni care dau peste cate o pisica neagra in silozurile lor cu grane se considera cei mai binecuvantati oameni de pe pamant. Se spune ca in trupul pisicii negre se adaposteste spiritul zeului recoltei.

-Evita sa comiti pacatul suprem al uciderii unei pisici negre in Irlanda ori in oricare alta parte a lumii daca nu vrei sa te astepte 7 ani lungi si grei de nenorociri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri