Daca ai noroc si gasesti in blana vreunei pisici negre vreun fir alb sau daca ai si mai mult noroc si reusesti sa-l smulgi fara a fi zgariata, atunci pastreaza-l bine. Casnicia ta este menita sa aiba viata lunga si sa fie presarata cu fericire si prosperitate.

Intamplator sau nu, pe canapeaua din sufragerie ma asteapta in fiecare seara o pisica neagra. Intamplator sau nu, imi este tare draga. Intamplator sau nu, in fiecare seara se ridica lenes sau agil ca sa imi taie calea. Instant, mi se lumineaza chipul fara sa ma cuprinda niciun fel de panica. Nimic nu imi merge mai bine sau mai rau daca ea face asta. Stiu doar ca instant, ziua si seara mea devin cu un procent si o idee mai bune. Pentru ca scenariul se repeta neschimbat zi de zi, mi s-a parut ca este timpul sa iau atitudine.

Manata de curiozitate, am dat un search in spatiul virtual si real. Cunostintele cunostintelor mele si vastul univers al internetului sunt doldora de superstitii legate de pisica neagra. Stiai ca in Marea Britanie si Anglia, daca o pisica neagra iti iese in cale este considerat drept un semn de bun augur, in timp ce pe continentul american o pisica care se plimba pe langa tine ar putea insemna inceputul sfarsitului? Probabil ca da. Iata insa cateva superstitii culese de peste tot, care pe mine m-au surprins, m-au amuzat si au reusit (recunosc!), pret de o secunda, sa ma faca sa intru in panica si sa le cred:

In alte teritoriii de pe aceeasi planeta numita Pamant, pisica neagra inseamna ghinion daca:
-iti iese in cale dimineata sau cu noaptea in cap
-daca are nerusinarea sa plece si sa-ti intoarca spatele
-daca ai tu nerusinarea sa o alungi din curtea casei tale
-daca nu esti deloc atent si treci pe sub o scara pe unde o pisica neagra a trecut inaintea ta cu atentie

In unele locuri din lume, pisica neagra este asociata cu norocul daca:
-daca esti fericitul posesor al unui splendid exemplar in blanita neagra si lucioasa
-daca pisica neagra te asteapta mai primitoare ca un sot, miorlaind in prag de usa
-daca nu are cei sapte ani de acasa si intra inaintea ta pe usa
-daca intamplarea pur intamplatoare face ca in campul tau vizual sa apara una dupa alta trei pisici negre. (p.s: nu conteaza daca sunt din aceeasi familie sau daca intre ele nu exista nicio legatura de rudenie)
-daca te incearca momente de tandrete si mangai o pisica neagra

Iata si alte superstitii mai frumoase si mai mandre decat celelalte:

-De batranete si parul alb nu scapa nimeni si nici pisicile cele mai negre. Daca ai noroc si gasesti in blana vreunei pisici negre vreun fir alb, daca ai si mai mult noroc si reusesti sa-l smulgi fara a fi zgariata, atunci pastreaza-l bine. Casnicia ta este menita sa aiba viata lunga si sa fie presarata cu fericire si prosperitate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri