30 Martie 2018 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Lectiile de viata ale acestui lider politic si om extraordinar, presedinte al Africii de Sud, merita citite si date mai departe:

Nelson Mandela a fost presedintele Africii de Sud intre anii 1994-1999, fiind totodata prima persoana de culoare care a fost aleasa prin vot universal sa ocupe o astfel de functie. Lider politic, Mandela a luptat de-a lungul guvernarii sale pentru a combate saracia, inegalitatea, rasismul institutionalizat, apartheidul.

Datorita “eforturilor sale pasnice de eliminare a regimului Apartheid si de a pune bazele unei noi si democratice tari”, Nelson Mandela a primit premiul Nobel pentru pace in 1993. Lectiile de viata ale acestui om extraordinar care a stat pret de 27 de ani in inchisoare merita citite si date mai departe:

19 invataturi si lectii de viata de la Nelson Mandela

1. Nimic nu e mai interesant decat sa te intorci intr-un loc unde nimic nu s-a schimbat doar ca sa vezi cat de mult te-ai schimbat tu.

2. Am invatat ca curajul nu inseamna absenta fricii, ci triumful asupra ei. Curajos nu este cel care nu cunoaste frica, ci cel care reuseste sa o invinga.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

3. Atunci cand ne lasam propria lumina sa straluceasca, le oferim in mod subconstient si celorlalti oameni permisiunea sa faca la fel.

Foto: Jakub Krechowicz /Shutterstock

4. Unul din lucrurile pe care le-am invatat atunci cand negociam a fost ca, pana cand nu ma schimb eu, nu ii pot schimba pe ceilalti.

5. Daca ii vorbesti unui om intr-o limba pe care o intelege, cuvintele tale ii vor ajunge in minte. Daca ii vorbesti in limba lui, cuvintele tale ii vor ajunge la suflet.

6. Am invatat ca a umili o alta persoana inseamna a o face sa sufere de un destin crud.

7. Le datoram copiilor nostri – cei mai vulnerabili cetateni ai oricarei societati – o viata libera de violenta si teama.

8. Teama noastra cea mai mare nu este ca nu suntem la inaltimea unei situatii. Cea mai mare teama a noastra este ca suntem cumplit de puternici. De lumina noastra ne temem, nu de intuneric.

Colecție cu cele mai frumoase rochii satinate care îți conferă un look elegant și feminin Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale! Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize!

9. Resentimentul este ca si cum tu ai bea otrava si apoi ai astepta sa ii ucida pe dusmanii tai.

10. Nimeni nu s-a nascut urand o alta persoana din cauza culorii pielii sale, a religiei sale sau a conditiilor in care s-a nascut. Oamenii invata sa urasca si daca pot invata sa urasca, ei pot fi invatati si sa iubeasca caci dragostea este mult mai aproape de inima omului decat opusul ura.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri