18 Octombrie 2017 publicat în Lifestyle 33 share-uri

Poate nu asa cum ne imaginam noi ca ar trebui, dar o face. Prin prisma unei intelepciuni universale si prin cai pe care noi nu le putem intelege intotdeauna...

Male

Male inseamna gresit, adica a cere in rugaciune, dar a cere in mod gresit. Care este modul corect de a ne ruga? Iisus subliniaza doua calitati ca fiind esentiale pentru o rugaciune: increderea si perseverenta. Increderea este foarte importanta in rugaciune. Iisus ilustreaza aceasta incredere in parabola femeii care a mers la judecatorul cel nedrept (vezi Luca 18,1-8). Ea i-a cerut in repetate randuri sa ii asculte cererea. In aroganta lui, judecatorul a tot refuzat-o. O vreme doar. Vaduva venea la el atat de des, incat in final judecatorul a cedat.

Foto: Anton Watman /Shutterstock

Sf. Tereza de Lisieux spunea ca in principiu noi primim de la Dumnezeu ceea ce asteptam. Judecand dupa toate rugaciunile care nu am primit raspuns, am putea concluziona ca multi nu asteapta prea multe atunci cand se roaga. Rugaciunea are insa putere. Iisus a spus: "Tatal va da orice ii veti cere in numele Meu". Iisus a mai spus urmatoarele despre cum trebuie sa ne rugam: "De aceea va zic voua: Toate cate cereti, rugandu-va, sa credeti ca le-ati primit si le veti avea". Credem noi intotdeauna ca rugaciunea ne va fi ascultata? Tocmai de aceea trebuie sa avem incredere ca rugaciunea noastra va fi auzita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu! Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun!

A doua calitate ceruta pentru a ne “ruga corect” este perseverenta. Iisus a spus: "Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide". Aceasta promisiune intareste cu siguranta increderea noastra. Sa nu uitam insa ca Iisus nu a spus "Cereti o singura data’ si nici nu a spus "Bateti de trei ori si vi se va deschide!" Perseverenta ne face sa cerem, sa cautam, sa batem continuu. Iisus ilustreaza perseverenta povestind despre un om care primeste oaspeti pe neasteptate, noaptea (Luca 11,5-8). Omul nu are mancare in casa pentru a o oferi oaspetilor sai tarzii, piata era inchisa, asa ca merge la casa vecinului sau si ii bate la usa. Acesta se culcase deja: "Nu ma deranja pe mine si pe familia mea!", ii spune. Dar cand omul insista si bate, in cele din urma vecinul se trezeste si ii da lucrurile de care avea nevoie. Nu atat din prietenie, ci pentru ca vroia sa doarma.

Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi... Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte!

Parabola urmareste sa exemplifice perseverenta, nu faptul ca Dumnezeu vrea sa doarma si de aceea trebuie sa insistam. Increderea si perseverenta sunt lucruri cerute nu dintr-un moft al lui Dumnezeu, ci spre zidirea noastra spirituala. Asa ca sa insistam sa batem la usile Raiului. Sa nu ne descurajam, sa nu renuntam, dar mai ales sa fim atenti ca rugaciunea noastra sa nu fie male, sa nu fie pentru mala, si nici noi sa nu fim malo. Altfel riscam sa mai adaugam o rugaciune la departamentul celor etichetate cu "fara raspuns".

Concluzia: Rugaciunea poate fi auzita daca ne “rugam corect”, cerand binele nostru si al celorlalti, cu perseverenta si credinta ca se va intampla

* Sursa fragment: catholicexchange.com/an-unanswered-prayer; Autor: Andrew Apostoli


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri