1 Iulie 2016 publicat în Lifestyle 22 share-uri

Bhagavad Gita ('Cantarea lui Dumnezeu' sau 'Cantecul divin') este un vechi text epic sanscrit cuprinzand 700 de versete incarcate de intelepciune.

Lucrarea este scrisa intr-o forma poetica, permitand cantatul ei traditional; de aici si titlul care se traduce "Cantecul celui divin". Bhagavad Gita este venerata ca fiind sacra de catre marea majoritate a traditiilor hinduse si in special de asa-numitii adepti ai lui Krishna. In vorbirea curenta este citata ca "Gita". (Info Wikipedia)

Spirit Science ne propune 10 invataturi din Bhagavad Gita:

1. Schimbarea este cea mai importanta Lege a Universului

Nimic nu este permanent. Adevarata pace vine atunci cand imbratisam schimbarea – refluxul si curgeerea vietii. Ziua urmeaza noptii, fiecare moment este complet nou. Sa fii intelept inseamna sa accepti schimbarea. Sa fii constiinta inseamna sa iubesti schimbarea.

Foto: Pixabay

Foto homepage: Pixabay

2. Tot ceea ce se intampla se intampla cu un motiv

Ceea ce s-a intamplat era bine
Ceea ce se intampla este bine
Ceea ce se va intampla va fi bine. -
Bhagavad Gita

Atunci cand reusesti sa patrunzi si sa iti insusesti acest adevar, devii puternic/a, fiindca tot ceea ce se intampla, se intampla cu un motiv, in dansul sublim al vietii. Trecutul si prezentul sunt doar iluzii, ceea ce ai mereu este clipa de acum

3. Iubeste procesul, fara sa iti pese de deznodamant

Pune-ti a ta inima in ceea ce faci, dar nu te astepta niciodata la recompensa. - Bhagavad Gita

Niciodata nu te angaja intr-o actiune, pentru a obtine o recompensa. Asteapta-te la nimic. Recompensa ta este momentul prezent:

Fa dintr-o stare de bucurie
Nu creea cu mintea.
Ofera dintr-un loc al iubirii.

4. Ofera fara sa te astepti la ceva inapoi

„Un dar este pur atunci cand este oferit din inimima persoanei potrivite, la timpul potrivit si la locul potrivit si atunci cand nu astepam nimic in schimb.”

Fiti puri atunci cand daruiti. Dragostea creste atunci cand este impartasita.
Ofera si vei primi.

Foto: Pixabay

5. Renunta la atasamente

Atasamentul fata de lucruri materiale te poate secatui. Noi nu suntem in posesia lucrurilor, in schimb ele pot sa ne posede pe noi.

Placerile senzoriale de asemenea, dureaza momente scurte, iar cand le pierdem, putem sa suferim. Cel mai intelept este sa nu ne punem fericirea in posesiuni sau in clipe care trec.

6. Sufletul este etern

Pentru suflet nu exista nastere sau moarte. Si niciodata sufletul nu va inceta sa existe. Este nenascut, etern, cu viata eterna, fara de moarte si preistoric. Nu moare atunci cand corpul moare.

Pentru ca viata si moartea apartin acestei lumi si dualitatii. Dar energia nu poate fi creata si apoi distrusa; se transforma si trece dintr-o forma in alta. In eseneta, energia este non-duala, iar Constiinta nu apartine corpului uman.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri