24 Mai 2016 publicat în Lifestyle 286 share-uri

Atunci cand ajutati pe cineva, faceti-o din toate inima. Apropiati-va si cunoasteti-l cu adevarat pe cel caruia ii daruiti ceva.

Atunci cand ajutati, faceti-o din toata inima. Apropiati-va si cunoasteti-l cu adevarat pe cel caruia ii daruiti. De cele mai multe ori oamenii nu au nevoie de ajutorul nostru material propriu-zis. Oamenii au nevoie de cineva caruia sa ii pese cu adevarat de problemele lor, de cineva dispus sa ii cunoasca pe ei si problemele lor. Va invitam sa cititi o poveste inspirationala care a facut inconjurul internetului:

Povestea celor 3 bogati

Foto: David Varga /Shutterstock.com

A fost odata ca niciodata un sat care se confrunta cu o saracie lucie. Intr-o zi, trei barbati bogati si servitorii lor au pornit intr-o lunga calatorie pe o ruta comuna si in drumul lor au ajuns in acest sat sarac.

Vazand cat de saracacios este satul, toti cei 3 barbati s-au gandit sa ii ajute cumva pe cei care locuiau in el.

Primul barbat a luat tot aurul si argintul din carele sale si le-a impartit printre sateni. Le-a urat tot binele din lume si a plecat.

Cel de-a doilea barbat vazand saracia si starea jalnica in care se afla intreg satul a decis sa ii ajute. Asa ca le-a dat toata mancarea si bautura pe care o cara dupa el gandindu-se ca banii nu ar fi de mare ajutor pentru sateni. S-a asigurat ca fiecare dintre sateni va primi o cantitate egala de mancare care le va ajunge pentru o perioada suficienta de timp. Apoi a plecat.

Cel de-al treilea barbat, dupa ce a vazut saracia satenilor, a inceput sa isi accelereze pasul si si sa mearga grabit prin sat fara sa se opreasca.

Ceilalti doi barbati l-au vazut de la distanta, comentand intre ei ca celui de-al treilea barbat bogat ii lipseau decenta si compasiunea si ca au facut bine ca i-au ajutat pe acei sateni.

Trei zile mai tarziu, cei doi bogati l-au intalnit pe cel de-al treilea bogat care nu calatorea in directia opusa. Era tot in graba, insa carul sau era acum plin de echipament de lucrat pamantul, unelte si saci cu seminte si boabe. Se indrepta catre satul oamenilor saraci pentru a-i ajuta.

Sunt unii oameni generosi care ofera doar pentru ca ceilalti sa vada cat de generosi sunt, insa in realitate nu vor sa stie nimic despre oamenii pe care i-au ajutat.

Exista insa si unii oameni care sunt generosi cu adevarat. Pentru ei nu conteaza ce ar putea gandi ceilalti in privinta lor. Nici nu daruiesc intr-un mod demonstrativ. In schimb, se ingrijoreaza si se gandesc la cele mai bune metode de a imbunatati viata celor pe care ii ajuta. Daruiesc lucruri mult mai pretioase decat banii: timpul lor, perspectivele lor si vietile lor.

* Povestire via moralstories26.com

Foto homepage: Kalcutta /Shutterstock.com


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri