Imagineaza-ti ca ai de dat un interviu si in momentul in care intri in incaperea respectiva, constati ca nu exista niciun scaun pentru tine. Ce faci in acel moment?

Buna ziua, dragii si dragele noastre. Astazi va propunem un test de imaginatie si psihologie relationala foarte popular pe internet, cunoscut sub numele de Testul Scaunului sau Testul Interviului. Este folosit adeseori si de angajatori pentru a identifica tipologia angajatului si personalitatea acestuia.

Testul Scaunului

Foto: Buld / Shutterstock.com

Prin urmare, imagineaza-te in urmatoarea situatie. Imagineaza-ti ca ai de dat un interviu si in momentul in care intri in incaperea respectiva, constati ca nu exista niciun scaun pentru tine. Ce faci in acel moment?

A. Ramai in picioare.

B. Ceri un scaun.

C. Iti gasesti singur/a un scaun.

D. Ii intrebi pe intervievatori daca ar trebui sa iti gasesti un scaun.

E. Te comporti ca si cum ai sta intr-un scaun imaginar.

In functie de raspunsul tau, iata si Interpretarea Testului Scaunului:

A. Esti o persoana rezervata, politicoasa si preferi sa stai in banca ta. Ai o atitudine cumpatata fata de viata si esti o persoana discreta. Ai multe visuri si dorinte pe care vrei sa le transformi in realitate, insa uneori iti este frica sa risti sau sa preiei initiativa.

B. Esti o persoana afirmativa si directa si nu eziti sa iei atitudine ori de cate ori situatia o cere. Adeseori insa preferi sa apelezi la altii pentru a-ti rezolva problemele in loc sa preiei tu in mod direct initiativa.

C. Esti o persoana independenta si te poti descurca singura in orice situatie. De multe ori, preferi sa faci tu lucrurile decat sa rogi pe altcineva sa te ajute. Initiativele tale sunt demne de lauda, insa lipsa ta de coordonare si lipsa de comunicare cu ceilalti te pot face sa pari necooperant sau arogant.

D. Esti cu siguranta un om eficient si proactiv. Ai venit cu o solutie si o clarifici cu altii. Esti o persoana creativa si cu initiativa, dispusa in acelasi timp sa coopereze cu ceilalti.

E. Ai simtul umorului si o unda de excentricitate. Te adaptezi cu usurinta si ii cuceresti pe ceilalti prin dezinvoltura ta si prin modul in care te adaptezi la neprevazut. Unii te considera o persoana interesanta si amuzanta, in timp ce altii te percep drept o persoana intimidanta.

Foto homepage: doomu /Shutterstock.com


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri