5 Mai 2016 publicat în Lifestyle 18 share-uri

Hermetismul este o traditie filosofica, religioasa si ezoterica bazata pe scrieri care ii sunt atribuite lui Hermes Trismegistus.

5. Principiul ritmului

Acest principiu arata ca totul se manifesta dupa un ritm – exista mereu o actiune si o reactiune; inaltare si coborire – o miscare precum cea a unui pendul. Totul evolueaza si apoi degenereaza. Si apoi renaste din nou.

Foto: Pixabay

6. Principiul cauzei si al efectului

Fiecare actiune are o cauza; totul se intampla datorita acestei legi, iar intamplarea nu este decat un nume dat de cei care nu inteleg aceasta lege.

Tot ceea ce se intampla are legatura cu aceasta lege si nu exista asa ceva ca intamplarea. Invatatii hermetici intelegeau sa foloseasca aceasta lege, dvenind cei care provoaca si nu receptorii efectelor, in timp ce majoritatea oamenilor traiesc in virtutea „intamplarilor”, lasandu-se controlati de acestea. Maestrii devin activi si se joaca cu aceasta lege universala, in loc sa se lase jucati inconstient.

7. Principiul genului

Genul este in tot; totul are incorporat Masculinul si Femininul, iar acestea se manifesta in toate planurile realitatii.

Nicio creatie, fie mentala, fizica sau spirituala nu este posibila fara acest principiu. Absolut totul, absolut ficere fiinta contine cele doua elemente – masculin si feminin.

Iti recomandam si >>> Cele 12 LEGI ALE KARMEI care iti pot schimba viata la 180 de grade daca le stii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri