2 Mai 2016 publicat în Lifestyle 32 share-uri

Care sunt cele mai frumoase, cele mai apreciate si cel mai des intalnite nume ale momentului? Curiosi sa aflati ce se mai poarta in materie de nume atat pe meleagurile noastre, cat si in strainatate? Iata un top 20 cu numele la moda in acest an:

Care sunt cele mai frumoase, cele mai apreciate si cel mai des intalnite nume ale momentului? Curiosi sa aflati ce se mai poarta in materie de nume atat pe meleagurile noastre, cat si in strainatate? Am facut un research al diverselor topuri nationale si internationale si am desemnat 20 de nume castigatoare, cate 10 la fiecare categorie. Prin urmare, iata care sunt cele mai populare si frumoase nume de fete si baieti ale momentului, nume indragite si la moda.

10 nume de baieti in tendinte in acest moment:

Foto: fotata / Shutterstock.com

1. Alexandru – acest nume frumos provine din grecescul “Alexandros”, avand o semnificatie la fel de frumoasa. El inseamna “aparator al oamenilor”, “cel care protejeaza”.

2. Levi – Numele Levi este de provenienta ebraica insemnand “atasament”. Numele il desemneaza in Vechiul Testament pe cel de-al treilea fiu al lui Iacob si al lui Leah, considerat a fi intemeietorul unuia din cele 12 triburi Israelite. De asemenea, in Noul Testament, apostolul Matei este numit si Levi.

3. David – David este considerat a fi unul dintre cele mai vechi nume din lume si este de provenienta ebraica insemnand „iubit”, „indragit”. David a fost cel de-al doilea rege al Israelului, iar Iisus este considerat a fi descendentul sau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

4. Luca – Luca este „cel care aduce lumina”. Numele Luca provine din latinescul Lucius, cuvant ce inseamna „lumina”. Unele voci sustin ca numele deriva din grecescul Loukanos ce inseamna „barbat din Lucania”. Este numele pe care l-a purtat si Luca della Robbia, un mare sculptor al Renasterii.

5. Evan – Evan este un nume superb cu o etimologie cel putin interesanta. In ebraica, el inseamna “piatra”, iar in greaca deriva fie din numele “Evangelos” (mesager), fie din Ëvander (barbat bun). De asemenea, acest nume este specific si Tarii Galilor fiind derivat din “lefen”, o forma galica folosita pentru numele John (Ion).

6. Felix – Felix este un nume de provenienta latina insemnand “cel plin de noroc” si era extrem de popular in perioada de inceput a crestinismului. Este un nume pe care l-au purtat nu doar primii crestini, ci si sfinti si 3 papi.

7. Liam – Liam este un nume de provenienta celtica, fiind considerat a fi forma scurta a numelui Uilliam. Numele Liam inseamna „protector”, „razboinic cu o vointa puternica”. Din 2013, Liam este unul dintre cele mai populare nume de baieti din Canada si din Statele Unite ale Americii.

8. Eli – Eli este un nume de provenienta biblica, desemnandu-l pe marele preot Eli din Cartile lui Samuel. Eli poate fi considerat a fi si o prescurtare a unor nume ebraice ce contin elementul “Dumnezeul meu” in compozitia lor (Elijah, Elisha, Eliezer, Elimelech, Elias etc). Era un nume foarte indragit si folosit de puritani in secolul XVII, fiind preluat apoi in coloniile americane.

9. Aiden – Aiden este cel care aduce „focul” si desemneaza un nume de origine irlandeza. Aiden provine din numele „Aodhán”, o forma a lui Aodh, nume pe care il purta si zeul celtic al soarelui.

10. Aryan – Desi multi sustin ca Aryan este un nume de provenienta iraniana, Aiden este un nume la moda a carui etimologie este legata de limba hindi. El inseamna „fiul lui Arya”. Totodata, in persana Aryan inseamna „cel nobil”, „plin de onoare”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri