4 Martie 2016 publicat în Lifestyle 2 share-uri

O povestioara care circula pe internet si care ne provoaca sa alegem dintr-o suma de probabilitati probabilitatea cea mai buna pentru noi:

Ganditi-va la scenariul urmator:

Departe, intr-o padure, o caprioara este pe punctul de a aduce pe lume un pui. Langa un rau, gaseste o pajiste cu iarba si incet incet se indreapta spre acel loc gandindu-se ca acolo ar fi in siguranta.

Pe cand se misca alene, au apucat-o durerile facerii. In acelasi timp, deasupra campului s-au adunat nori intunecati si un fulger a aprins un foc in padure.

Luand-o spre stanga, vede un vanator la distanta care incearca sa traga cu sageata. Pe cand incearca sa se miste spre dreapta, zareste un leu infometat care se apropie de ea…

Ce poate sa faca caprioara fiind deja in chinurile facerii?

Ce crezi ca se va intampla?
Va supravietui caprioara?
Va aduce pe lume un pui de cerb?
Va supravietui cerbul? Sau…
Focul din padure va arde totul in calea sa?
Chiar in acel moment?

Poate caprioara sa o ia spre stanga? Sageata vanatorului este indreptata spre ea!
Poate caprioara sa o ia spre dreapta? Un leu infometat se apropie!
Poate sa o ia in sus? Focul a cuprins padurea!
Poate sa o ia in jos? Un rau involburat se afla chiar in acea directie!

Raspuns: Caprioara nu face nimic. Se concentreaza pur si simplu asupra aducerii pe lume a unei noi vieti!

Evenimentele care se intampla in acea fractiune de secunda au loc in urmatoarea ordine:

In acel moment, cand cerul era acoperit de nori, fulgerul a strabatut cerul si l-a orbit pe Vanator. Vanatorul a tras o sageata care a trecut fix pe langa caprioara. Sageata Vanatorului a lovit leul si l-a ranit rau. Afara incepe sa ploua cu galeata, iar ploaia stinge focul din padure. Caprioara da nastere unui cerb sanatos.

In viata noastra, toti avem momentul nostru de alegere si noi toti trebuie sa ne confruntam cu ganduri negative din toate partile. Unele ganduri sunt atat de puternice incat ne coplesesc si ne fac sa ne simtim pierduti. Sa nu luam nicio decizie in graba. Haideti sa ne gandim la noi ca la cineva care stie sa aleaga un final fericit. Suntem cu totii creatorii propriului destin si putem alege scenariul care ni se potriveste cel mai bine. Puterea exista in fiecare dintre noi. Putem fi pozitivi chiar si in circumstante negative.

Orice se poate intampla intr-un Moment in aceasta viata. Daca esti Religios, Superstitios, Ateist, Agnostic sau orice altceva, poti interpreta acest moment ca interventie divina, Credinta, Noroc Neasteptat, Sansa, Coincidenta sau un simplu Nu stiu.

Cu totii simtim la fel. Prioritatea caprioarei in acel moment dat a fost pur si simplu aceea de a da nastere unui pui caci VIATA ESTE PRETIOASA!

De aceea, nu renunta la acea credinta si speranta din interior…

“Fiecare moment este un moment al Alegerii, fiecare Ora este destin”.

Autor: Anonim

Foto homepage: Giedriius /Shuterstock.com

Foto int: Canon Boy / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri