Cat de des iti faci timp pentru sanatatea ta? Dar pentru starea ta de bine? Ti-am pregatit o lista cu 5 programari pe care ar trebui sa le faci si onorezi, indiferent de cat de bine te simti.

1.Vizita anuala la medicul de familie

In cursul acesteia, doctorul de familie iti va verifica presiunea arteriala si greutatea si ar trebui sa te intrebe cum te simti – fizic si mintal. Aceasta programare anuala ar trebui sa fie o oportunitate prin care sa te asiguri ca duci un stil de viata sanatos.

2. Examinare ginecologica de rutina

Orice persoana de sex feminin trebuie sa consulte medicul ginecolog pentru o examinare pelvina si un test papanicolau imediat dupa ce isi incepe viata sexuala sau dupa varsta de 18 ani. In cazul femeilor cu varsta cuprinsa intre 21-29 de ani, investigatiile se fac o data pe an, iar intre 30-64 de ani o data la doi ani. Pentru nevoi particulare si curiozitati legate de costuri, poti consulta lista de servicii de ginecologie de pe hilmi.ro.

3. Examinare stomatologica

O vizita o data la sase luni la cabinetul stomatologului iti va mentine gingiile si dintii sanatosi. Tot cu aceasta ocazie poti detecta boli ale gingiilor, semne ale cancerului oral sau carii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

4. Examinare oftalmologica

Cel putin o data la doi ani pana la varsta de 61 de ani, potrivit American Optometric Association. Dupa varsta de 61 de ani, se recomanda o examinare anuala pentru cei care nu au probleme concrete.

5. Mamografie

Potrivit cancer-de-san.ro, mamografia este cea mai folosita metoda de examinare a sanului pentru depistarea tumorilor canceroase. Examinarea mamografica ar fi bine sa se faca in prima perioada a ciclului menstrual. Femeile in jurul varstei de 40 de ani ar trebui sa faca o mamografie o data la doi ani. Daca ai in istoricul familiei cancer mamar, doctorul ar trebui sa-ti recomande sa-l faci inainte de varsta de 40 de ani.

Sursa foto: dollarphotoclub.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri