Un simplu joc de-a viata si de-a destinul sau o incercare de autocunoastere, ghicitul in ceai cunoaste in China o traditie de peste o mie de ani. Nu oricine are acces in lumea incifrata a frunzelor de ceai. Este nevoie de multa intuitie, imaginatie, o buna cunoastere a simbolurilor si o capacitate de interpretare corecta a acestora. Atmosfera relaxata si concentrarea vor inlesni capacitatea cititorului in frunzele de ceai de a intelege ce se ascunde dincolo de simboluri si forme.

In fata unei cesti de cafea, dimineata brusc devine mai frumoasa si ziua incepe sa se insenineze. Tot in fata unei cesti de cafea, pentru multi dintre noi, o parte din tainele destinului sunt revelate. In semnele intiparite in zatul de cafea intamplarile devin realitate, iar realitatea devine o pura intamplare. Cati dintre noi nu au cunoscut personal coincidente tulburatoare intre intamplarile prezise in cafea si realitate si cati nu au facut confuzia intre cele doua? Pe de alta parte, cati dintre noi nu au fost ajuns la concluzia ca arta ghicitului nu este o simpla metoda de divertisment si ca de fapt destinul urmareste de fapt directia pe care doar singur o trasezi?

O stiinta speciala cu numele de taseografie s-a nascut insa si din interpretarea simbolurilor si a semnelor ramase in cestile de ceai. Un simplu joc de-a viata si de-a destinul sau o incercare de autocunoastere, ghicitul in ceai cunoaste in China o traditie de peste o mie de ani. Nu oricine are insa acces in lumea incifrata a frunzelor de ceai. Este nevoie de multa intuitie, imaginatie, o buna cunoastere a simbolurilor si o capacitate corecta de interpretare a acestora.

Atmosfera relaxata si concentrarea vor inlesni capacitatea celui care citeste in frunzele de ceai de a intelege ce se ascunde dincolo de simboluri si forme. Cititorul in frunzele de ceai trebuie sa-si focalizeze toata puterea de concentrare asupra cestii de ceai intr-o stare de maxima destindere fizica si morala. Descifrarea simbolurilor din ceasca de ceai necesita dexteritate si experienta, insa mai mult ca sigur ca minighidul pe care vi l-am propus va poate intitia in tainele ghicitului in ceai.

Cum sa citesti in frunzele de ceai

Cel care prepara ceaiul are nevoie de cesti albe, mici si simple, usor incalzite inainte, fara vreun model intiparit pe ele. Frunzele de ceai negru nu trebuie sub nicio forma sa fie sfaramate, ba chiar trebuie selectate cele intregi, de dimensiuni mai mari. Frunzele de ceai negru (atentie, nu pliculetele de ceai!) se fierb in apa intr-un ceainic special si, conform ritualului, persoana care se ocupa de prepararea lui, trebuie sa il si deguste, mentionand in gand numele persoanei pentru care efectueaza intreg ritualul.

De asemenea, ai grija cand torni ceaiul in cescute caci frunzele de ceai trebuie sa se prelinga in cesti. Ceasca trebuie tinuta in mana stanga si va fi rotita usor in directia acelor de ceas astfel incat frunzele de ceai sa se dispuna pe fundul si pe peretii cestii in care este turnat ceaiul. Cel caruia i se dezvaluie destinul trebuie sa rastoarne ceasca cu fundul in sus pe farfurioara. In timpul fierberii, ceaiul trebuie mestecat de trei ori cu o lingurita, tot de la stanga la dreapta. Un cunoscator adevarat in ale ghicitului in frunzele de ceai va fi capabil sa interpreteze anumite semne inca din etapa fierberii. Astfel:

-Daca ceaiul da in fiert si se varsa, este considerat un semn de bun augur


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri