18 Mai 2015 publicat în Lifestyle 27 share-uri

Cititi o frumoasa poveste araba cu morala si talc si veti fi surprinsi de intelesul sau profund. Nu uitati ca, dupa ce o cititi, sa o dati mai departe cunoscutilor vostri. Este una din acele povesti cu iz oriental care ne va cuceri definitiv sufletul prin profunzime. Merita sa fie cunoscuta de cat mai multi.

Era odata un rege bogat care avea 4 sotii. Cel mai mult o iubea pe cea de-a patra sotie. O impodobea cu cele mai frumoase vesminte si o trata cu cele mai alese mancaruri. Ii dadea tot ce se putea mai bun.


Foto: frumusete araba, Shutterstock

De asemenea, o iubea foarte mult si pe cea de-a trea sotie si se mandrea intotdeauna cu ea in fata regatelor vecine. Cu toate acestea, se temea ca intr-o buna zi il va lasa pentru un altul.

Foto: Femeie araba, Shutterstock

O iubea si cea de-a doua sotie. Era confidenta lui si era intotdeauna buna, atenta si rabdatoare cu el. Avea incredere in ea caci ori de cate ori se confrunta cu o problema, ea il ajuta sa depaseasca momentele dificile.

Foto: Stil oriental, Shutterstock

Prima sotie a regelui era o persoana loiala si a contribuit enorm la mentinerea regatului si a bunastarii lui.

Foto: Desert, femeie araba via Shutterstock

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Editura Publisol lansează “Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Cu toate acestea, regele nu isi iubea prima sotie. Desi ea il iubea profund, el abia daca o observa. Intr-o zi, regele a s-a imbolnavit si a inteles ca timpul pe care il mai are de petrecut pe pamant este scurt. S-a gandit la viata lui bogata si s-a minunat: “acum am 4 sotii cu mine, insa cand o sa mor o sa fiu singur.”

De aceea, o intreba pe cea de-a patra sotie: “te-am iubit cel mai mult, ti-am daruit cele mai frumoase haine si ti-am aratat cea mai mare grija. Acum ca o mor, o sa ma urmezi si o sa-mi tii companie?"

“Nici vorba!”, a raspuns cea de-a patra sotie si a plecat fara nici un alt cuvant. Raspunsul ei i-a strapuns inima ca un cutit ascutit.

Trist, regele a intrebat-o pe cea de-a treia sotie: “Te-am iubit toata viata mea. Acum ca o sa mor, vrei sa ma urmezi si sa-mi tii companie?” “Nu”, a raspuns cea de-a treia sotie. “Viata este prea frumoasa! Cand o sa mori, ma voi recasatori”. Inima regelui s-a strans de durere.

S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

Apoi a intrebat-o pe cea de-a doua sotie: “Intotdeauna m-am indreptat catre tine pentru ajutor si intotdeauna ai fost acolo pentru mine. Cand o sa mor, o sa ma urmezi si o sa-mi tii companie?” “Imi pare rau, de data aceasta nu te pot ajuta”, i-a raspuns cea de-a doua sotie. “Cel mult, te pot inmormanta si veni pana la mormantul tau”. Raspunsul ei a venit ca un fulger… Regele era devastat.

Apoi se auzi o alta voce: “Eu sa merg eu cu tine si te voi urma oriunde te-ai duce.” Regele si-a ridicat privirile si o vazu pe prima sa sotie. Era atat de slaba… suferise mult din cauza foamei si a faptului ca era neglijata. Adanc indurerat, regele a spus: “Ar fi trebuit sa am mai mult grija de tine atunci cand am avut ocazia!”

De fapt, avem cu totii 4 sotii in viata noastra:

Cea de-a patra sotie este Corpul nostru. Indiferent de cat de mult timp si efort investim facandu-l sa arate bine, ne va parasi atunci cand murim.

APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Cea de-a treia sotie reprezinta de faptBunurile noastre, Statutul si Averea. Cand murim, acestea se vor duce la altii.

Cea de-a treia sotie reprezintaFamilia si Prietenii. Indiferent de cat de mult au fost acolo pentru noi, atunci cand murim, cel mai aproape de noi pot sta langa mormant.

Iar prima sotie este… Sufletul nostru. Il neglijam adesea in cautarea bogatiei, a puterii si a placerilor acestei lumi. Si totusi, sufletul este singurul lucru care ne va urma oriunde am merge.

Autor: Necunoscut

Foto homepage: femeie misterioasa, machiaj arab via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri