24 Martie 2015 publicat în Lifestyle 20 share-uri

Pe 25 martie, crestinii ortodocsi sarbatoresc Buna Vestire sau Blagovestenia. Exista o sumedenie de traditii si obiceiuri legate de aceasta frumoasa sarbatoare si va invitam sa le descoperiti in acest articol:

Cantatul cucului este important in aceasta zi, iar atunci cand il auzi trebuie sa fii primenit, vesel, cu stomacul si buzunarul plin pentru a avea parte de un an bun, cu noroc, belsug si voie buna.

Totodata, daca auzi cucul cantand de Buna Vestire dinspre partea dreapta este semn ca in curand vei primi vesti bune. Daca in schimb, cantecul cucului vine din partea stanga sau din spate, foarte probabil ca vei primi niste vesti care nu vor fi tocmai pe placul tau.

Daca auzi cucul cantand de Buna Vestire si este pentru prima oara cand auzi cucul cantand in anul respectiv, atunci este bine sa numeri de cate ori canta pentru a sti cati ani mai ai de trait.

Batranii obisnuiau sa creada ca pasarile care se intorc din tarile calde in aceasta zi sunt intrupari ale spiritelor stramosilor.

In anumite zone ale tarii, de Buna Vestire, s-a mai pastrat obiceiul ca tinerele fete sa puna grau la incoltit in strachini de lut. Daca acesta va incolti si va creste mare si frumos, e semn ca primavara va fi una frumoasa si ca va conduce catre o toamna imbelsugata, cu roade multe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

In unele sate, conform obiceiului din stravechi, se afuma usor grinzile caselor pentru a tine departe de gospodarie respectiva blestemele, vrajitoriile si alte lucruri necurate.

De Buna Vestire, pescarii trebuie sa tina cont de o regula nescrisa din strabuni: este interzis a arunca mamaliga in apa in aceasta zi sfanta. Daca nu se tine cont de aceasta traditie, pestii ar putea muri.



Foto hoemepage: Cuc, cantec @Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri