24 Martie 2015 publicat în Lifestyle 7 share-uri

Pe 25 martie, crestinii ortodocsi sarbatoresc Buna Vestire sau Blagovestenia. Exista o sumedenie de traditii si obiceiuri legate de aceasta frumoasa sarbatoare si va invitam sa le descoperiti in acest articol:

Pe 25 martie, crestinii ortodocsi sarbatoresc Buna Vestire sau Blagovestenia, cinstind ziua in care Fecioara Maria este instiintata de arhanghelul Gabriel ca il va naste pe Domnul Iisus. Exista o sumedenie de traditii si obiceiuri legate de aceasta frumoasa sarbatoare si va invitam sa le descoperiti in acest articol:

Traditii, obiceiuri si superstitii de Buna Vestire (Blagovestenie)

Este interzis sa dormi prea mult in aceasta zi caci in caz contrar vei fi somnoros de-a lungul intregului an.

O alta superstitie spune ca nu este bine sa cauti pasarile de oua in aceasta zi sau sa le pui sub closca caci altfel puii vor iesi schimonositi, cu doua capete, sau se vor imbolnavi. Totodata, ouale ouate de Buna Vestire nu se pastreaza si nici nu se consuma.

Evita sa te certi in aceasta zi ori altfel vei avea parte de galcevi de-a lungul intregului an.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nimic nu este întâmplător în această viaţă, totul are un scop. Nici un ac nu cade dintr-un brad dacă nu vrea Dumnezeu Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui Bună ziua, un bilet spre fericire, vă rog!

In unele zone ale tarii, exista obiceiul de a face un foc in curte, in dreptul usii, si a se pune pe langa foc 3 strachini cu apa, sare si paine care mai tarziu sunt date de pomana. In alte parti, conform traditiei, se asaza pe pragul usii 3 farfurioare cu paine si sare spre a potoli foamea ingerilor. Acestia, in schimb, vor pazi si veghea locuinta respectiva.


Foto: paine, sare @ Shutterstock

Un obicei stravechi din popor spune ca acea craca pe care a cantat cucul de ziua sa trebuie taiata si agata la scaldatoarea fetelor pentru ca acestora sa le mearga bine in dragoste si sa fie placute de flacai.

Conform unui obicei din Apuseni, de Buna Vestire se stropesc cu vin radacinile vitei de vie si cu tuica radacinile pomilor fructiferi, “amenintandu-i ca vor fi taiati daca nu rodesc. In acelasi timp, pomii fructiferi se afuma cu canepa si cu tamaie. Se crede ca astfel pomii vor fi binecuvantati prin belsug si vor da roade multe.

Cea mai bună cafea boabe pentru espressorul automat Testul noilor începuturi: Ce veste bună primești la început de an? Idei de cadou pentru prietena ta cea mai bună

Chiar daca este zi de miercuri si zi de post din Postul Pastelui, de Buna Vestire este dezlegare la peste. Se spune chiar ca este bine sa mananci peste in aceasta zi caci vei fi sanatos si vioi tot timpul anului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri