10 Martie 2015 publicat în Lifestyle 16 share-uri

Fiecare persoana are o structura diferita a liniutelor, punctisoarelor si culorilor ce compun irisul. Poate ca unii oameni au culori similare ale ochilor, dar liniutele si punctele care apar sunt unice pentru fiecare, asemenea amprentelor.

Ce dezvaluie culorile ochilor

Cercetatori de la Universitatea Queensland si New South Wales au descoperit ca nuanta ochilor poate fi un indicator cu privire la cat de agreabila este o persoana. Cercetatorii au descoperit ca Nor Europenii care au o culoare a ochilor mai deschisa au tendinta de a fi mai putin agreabili si mult mai competitivi.
Studiul a fost efectuat in Australia. Cercetatorii au analizat ochii a 336 de participanti, 63% dintre acestia avand radacini in Europa de Nord. Ei au raspuns la chestionare ale caror rezultate care faceau un portret al personalitatii lor (cu indicatori ca agreabilitatea, nervozitatea, gradul de constientizare) iar apoi, aceste rezultate au fost corelate cu nuanta irisului.

Foto: Shutterstock.com; tipuri de ochi, ochi

Cercetatorii au gasit ca persoanele cu ochii mai inchisi la culoare ar fi mult mai sociabile, mai agreabile. Cele cu ochii mai deschisi la culoare au reisit a fi mult mai egocentrice si competitive, mai sceptice fata de ceilalti si mai putin empatice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Cercetatorii cred ca aceasta corelatie trebuie sa aiba radacini evolutive. Mii de ani in urma, climatul rece al Europei de Nord i-a foratat pe locuitorii acelei parti de lume sa se adapteze. Barbatii calatoreau distante lungi spre a obtine hrana si multi isi pierdeau repede viata, astfel, competitia pentru un partener devenea acerba iar femeile si barbatii cu ochii mai deschisi la culoare reuseau sa isi ataraga parteneri mai usor.
Chiar daca este un domeniu incipient si revolutionar, studiul ochilor a mai demonstrat recent legaturi intre structura si culoarea irisului insi consumul de alcool sau sociabilitatea subiectilor.

Suntem diferiti! - In mod evident, nu trebuie sa consideram ca totul este aprioric si ca masurile generalizate ale unor studii pot fi corelate cu trasaturi de personalitate ce nu pot fi chestionate, astfel incat sa etichetam din start fiecare persoana cu ochii deschisi la culoare sau inchisi la culoare; in ciuda patternurilor (structuri repetitive) pe care le descopera cercetatorii, suntem unici atat din punct de vedere anatomic (am subliniat ca, de exemplu, Irisul este precum amprenta) dar si emotional si psihologic si de asemenea, pentru ca mintea este un organ ce poate fi modelat, de asemenea ne putem modifica structura personalitatii, indifernet de conditionarile genetice, dupa cum arata cercetatorii Norman Doidge (studiaza neuroplasticitatea) si Eric Kandel (Premiul Nobel in medicina - 2000 pentru ca a aratat ca invatarea poate sa modifice genele ce pot schimba structura neuronala).

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Studiul OCHILOR este insa fascinant si a devenit recent si subiect pentru scenarii de film. Foarte impresionanta si chiar, revolutionara este perspectiva din filmul „I-Origins” regizat de Mike Cahill, unde 2 cercetatori incearca sa descopere originea ochilor si ce legatura poate exista intre structura ochilor si reincarnare.

I - Origins Trailer


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri