22 Decembrie 2014 publicat în Lifestyle 49 share-uri

Friptura suculenta de porc in sos de pere, briose picante cu ciuperci si cascaval pe post de aperitiv, sarmale muntenesti traditionale, prajitura racoritoare cu crema de portocale si lamaie, preparate exotice precum puiul Sriracha... masa de Craciun abunda in bucate care mai de care mai delicioase si mai apetisante. Iata cateva din propunerile Garbo pentru masa de Craciun. Puteti incerca retetele noastre pentru a avea o masa imbelsugata, plina cu bucate speciale pentru toti cei dragi:

3. Tort deliciu cu nuca, ciocolata si portocale

via Delly Garbo

Ingrediente necesare:

Pentru aluat:

125 gr faina
100 gr zahar
1/2 pliculet praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
coaja de portocala
esenta de vanilie
2 oua mari
120 ml smantana
50 gr nuca maruntita
50 gr ciocolata maruntita
100 gr unt

Pentru sirop:

60 ml suc proaspat de portocale si 1 lingura de zahar

Pentru glazura:

50 ml smantana si 50 gr ciocolata

Mod de preparare tort cu nuca, ciocolata si portocale:

Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, saream zaharul si coaja de portocala. Intr-un vas separat, amestecati ouale cu smantana si vanilia. Apoi amestecati compozitia de faina cu alunele si ciocolata. Integrati untul si apoi amestecul de oua si smantana. Puneti aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si apoi in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coaceti prajitura pentru aproximativ 45 de minute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

*eu am folosit o forma rotunda de 24 cm diametru

Pentru sirop amestecati zaharul cu sucul de portocale pe foc, pana se dizolva. Insiropati cu o pensula aluatul, pana ati folosit tot siropul.

La final, topiti ciocolata in bain-marie impreuna cu smantana si intindeti ciocolata peste prajitura. Optional puteti sa decorati cu nuci sau alune sfaramate.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri