22 Decembrie 2014 publicat în Lifestyle 49 share-uri

Friptura suculenta de porc in sos de pere, briose picante cu ciuperci si cascaval pe post de aperitiv, sarmale muntenesti traditionale, prajitura racoritoare cu crema de portocale si lamaie, preparate exotice precum puiul Sriracha... masa de Craciun abunda in bucate care mai de care mai delicioase si mai apetisante. Iata cateva din propunerile Garbo pentru masa de Craciun. Puteti incerca retetele noastre pentru a avea o masa imbelsugata, plina cu bucate speciale pentru toti cei dragi:

2. Aperitiv special de Craciun: briose picante cu ciuperci

via Delly Garbo

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 125 g unt moale
  • 200 g iaurt 3,5% grasime
  • 150 g cascaval
  • 280 g ciuperci
  • 2 ardei iuti proaspeti
  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • cimbrisor proaspat
  • (optional) 1 lingura mac, 1 lingura susan

Mod de preparare briose picante cu ciuperci:

Incingem cuptorul la 190 de grade Celsius. Intr-o sita scurgem bine de tot ciupercile, le lasam deoparte. Pastram cateva feliute de ciuperci pentru ornat. Radem cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un castron amestecam faina impreuna cu praful de copt, sarea si piperul. Curatam de seminte ardeii iuti, dupa care ii tocam bucatele mici.

Intr-un castron incapator mixam untul moale, adaugam pe rand ouale, dupa care incorporam iaurtul. Adaugam treptat amestecul de faina si amestecam usor cu ajutorul unui tel. La sfarsit adaugam frunzulite de cimbrisor proaspat, ardeii iuti tocati, cascavalul ras si ciupercile scurse. Amestecam bine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Pregatim tavita speciala pentru briose impreuna cu hartiile speciale pentru muffins, umplem 3 sferturi fiecare compartiment cu aceasta compozitie. Pe deasupra presaram cu bobite de mac sau susan.

Pe deasupra punem cate 1-2 feliute din ciupercile pastrate mai devreme. Dam tava la cuptorul incins pentru 25-30 de minute pana ce se rumenesc frumos pe deasupra.

Briosele sunt parfumate, gustoase, usor picante, dar nu foarte! Sunt un excelent aperitiv, numai bune de servit dimineata, sau ca gustare la servici, in calatorii, pe munte sau in drumetii.

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri