16 Octombrie 2014 publicat în Lifestyle 260 share-uri

Sunt un om bun. Sunt bun fata de semenii mei oameni. Sunt bun cu toate animalele si creaturile. Sunt bun cu pamantul. Sunt bun cu mine insumi. Sunt bun de dragul de a fi bun. Nu pentru o religie anume. Nu pentru vreun guvern anume. Nu pentru vreun grup anume. Sunt bun deoarece vreau sa raspandesc fericire si sanatate pe acest pamant.

Rob Greenfield este activist de mediu, antreprenor, aventurier si calator in jurul lumii, dar si scriitor inspirational si speaker, fondator al Grupului Greenfield. Americanul a devenit cu precadere popular mai ales datorita turului de bicicleta pe care l-a facut in jurul Americii, pedaland pe o bicicleta de bambus pentru a-i inspira pe semenii sai in a alege un stil de viata cu efecte minime asupra mediului. Iata una din postarile celebre ale lui Rob Greenfield, un text controversat care a devenit popular in lumea internetului si care a aparut initial pe Greenfield Adventures:

Un mesaj pe care sa il transmiti Dumnezeului in care crezi...

Foto: Concept Dumnezeu, Shutterstock

Sunt un om bun. Sunt bun fata de semenii mei oameni. Sunt bun cu toate animalele si creaturile. Sunt bun cu pamantul. Sunt bun cu mine insumi. Sunt bun de dragul de a fi bun. Nu pentru o religie anume. Nu pentru vreun guvern anume. Nu pentru vreun grup anume sau club. Sunt bun deoarece vreau sa raspandesc fericire si sanatate pe acest pamant.

Insa conform religiei crestine o sa ajung sa ard in iad pentru eternitate. Conform islamului, aceasta viata pe care o traiesc nu imi asigura nici macar un coltisor in paradisul sau. Conform multor religii, procedez gresit. Nu pentru ca as fi facut de fapt ceva “gresit” ci pentru ca nu fac binele meu in numele dumnezeului lor.

Conform regulilor dupa care functioneaza 50% din aceasta lume, felul meu pur de a trai si viata mea buna sunt “patate” deoarece nu sunt pentru dumnezeu. Exista 2 bilioane de crestini ce alcatuiesc 30% din populatia lumii. Conform acestora, celelalte 5 bilioane de oameni de pe pamant vor arde in iad pentru eternitate. Nu din cauza actiunilor lor reale sau a cuvintelor, ci pur si simplu fiindca nu cred in acest dumnezeu special pe care ei l-au ales ca fiind Dumnezeul potrivit.

Nu exista nicio logica si niciun sens ca una dintre aceste religii sa aiba dreptate in detrimentul uneia din cele 4000 de alte religii care exista pe acest pamant. Daca una din ele are dreptate la urma urmei si dumnezeul sfant la care se roaga nu m-ar accepta pentru simplul fapt ca nu cred in el, atunci spun ca nu merit sa fiu in raiul tau. Raiul tau este iadul meu. Si tu esti la fel de corupt ca cele mai corupte sisteme politice si corporatii gigant ce sug in mod curent viata din bilioane de fiinte umane.

Bunatatea mea este pentru fiecare organism care traieste, respira, transpira, mananca, clipeste, creste pe aceasta planeta. Este pentru toti si tot. Insa nu este pentru un dumnezeu, nu este pentru o religie. Este timpul sa ne asumam responsabilitatea pentru propriile vieti. Este timpul sa progresam si sa-i imbratisam pe camarazii nostri oameni, este timpul sa imbratisam animalele si pamantul pe care il numim acasa. Este timpul sa acceptam ca toate fiintele sunt egale. Este timpul sa incepem sa iubim si sa ne oprim din a uri. Este timpul sa traim pentru viata pe care o avem acum, nu pentru o lume de vis despre care ti-au spus parintii tai, o carte, un tip pe un piedestal. Este timpul sa faci din timpul tau pe pamant cel mai bun timp dintotdeauna deoarece poate fi singurul timp pe care il ai.

Cu sinceritate,

O fiinta umana traind pentru o lume mai buna

Autor: Rob Greenfield; Sursa: robgreenfield.tv

Foto homepage: Religii, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri