7 Octombrie 2014 publicat în Lifestyle 15 share-uri

'Visul este precum o usa ascunsa catre cele mai profunde si secrete cotloane ale sufletului, deschizandu-se in acea noapte cosmica care era psihicul, inaintea unei constiinte egotice si care va ramane spirit indiferent de cat de mult s-ar extinde mintea egotica.' – Carl Jung

Visurile ne ofera posibilitatea de a privi in adancul subconstientului nostru si ne permit o intelegere mai profunda a psihologiei si transaformarilor noastre, manifestate in timpul vietii. Mult din studiul stiintific cu privire la interpretarea stiintifica a mesajelor care ne apar in vise i se datoreaza lui Carl Jung, cel care a pus bazele in acest domeniu al psihologiei. Jung credea ca visele sunt compuse din simboluri care se revarsa din mintea subconstienta sub forma visului.

Interpretarea viselor iti poate oferi o perspectiva mai adancita asupra propriului sine. Mai jos sunt 12 dintre cele mai comune manifestari ale visului. Totusi, trebuie sa fim constienti ca nu putem sa desprindem orice simbol, de visator si ca interpretarea unui vis trebuie sa aiba in vedere numeroasele aspecte ale vietii celui care viseaza.

  • „Nici un simbol nu poate fi separat de individul care il viseaza si nu exista o reteta predefinita de interpretare a unui vis” – Carl Jung in „Omul si Simbolurile sale”

Scurta introducere in interpretarea psihologica a viselor: 12 Simboluri comune intalnite in vise

1. A visa ca esti urmarit – A nu da atentie cuvenita unei probleme

Rememoram adesea vise in care se facea ca suntem uramriti, vise in care ne simteam infricosati si anxiosi. In general, astfel de vise incearca sa iti atraga atentia asupra faptului ca fugi de ceva. Mintea iti da un hint in legatura cu faptul ca trebuie sa iti indrepti atentia catre ceva si nu sa fugi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi


Foto: Shutterstock.com. vis, visare, timp, simboluri

2. Oameni in vis – Caracteristici ale sinelui

Aparitia foarte clara a unor personaje in visele tale inseamna de fapt o reprezentare a unor diverse aspecte ale Sinelui. Aceasta poate da idei celui care viseaza cu privire la anumite nevoi emotionale care au nevoie de mai multa atentie. Daca visezi anumiti oameni, inseamna un indice cu privire la anumite aspecte interpersonale asupra carora trebuie sa te focusezi si sa le gasesti o rezolvare in viata de zi cu zi.

3. Casa in vis – Mintea visatorului

Exista mai multe straturi ale constiintei care compromit mintea. Intr-un vis, o casa inseamna reprezentarea mintii vizatorului, cu diverse camere, care reflecta diverse aspecte ale psihicului. De exemplu, un subsol poate sa simbolizeze ceva ce ai neglijat sau ceva ce nu este in mod deplin constientizat de catre visator in viata de zi cu zi. Dormitoarele pot sa simbolizeze ganduri intime, sentimente si amintiri. Diverse activitati desfasurate in casa simbolizeaza modul cum visatorul utilizeaza structura mintii ca sa obtina si sa interpreteze informatiile.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto homepage: Shutterstock.com; noapte, somn


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri