10 beneficii surprinzatoare ale preparatelor sushi

12:10, 9 Octombrie 2014 publicat în Lifestyle3 share-uri

Cei mai multi dintre noi stiu ca sushi este un fel de mancare specific bucatariei japoneze. Mai stim si ca se face din peste crud si orez. Si cam atat...

Initial sushi a fost un termen folosit pentru conservarea prin fermentare a carnii si pestelui. Aceasta metoda de conservare a pestelui intreg, face ca propriile enzime ale pestelui sa genereze o aroma puternica.

Specialistii MY SUSHI propun 10 motive pentru care sa mananci cat mai mult sushi:

Citeste si:
5 Tratamente naturiste care îți CURĂȚĂ RINICHII
5 Tratamente naturiste care...

Foto: Shutterstock.com; sushi

Foto homepage: Shutterstock.com; sushi

Citeste si:
Farmec lansează vârful inovației sale pe segmentul antirid și o...
Farmec lansează vârful...

1. Are cantitati scazute de colesterol; elementele componenete ale sushi sunt slab calorice: in general orez fiert si peste crud.

2. Nori, alga marina comestibila, contine iod, magneziu, calciu si fier.

3. Wasabi are proprietati puternice digestive si antiodidante.

4. Ghimbirul este un antiseptic natural, care ne ajuta la cresterea imunitatii.

5. Sosul de soia este bogat in proteine si fier

6. Contine putine componente alergene, nefiind astefel periculos pentru persoanele mai sensibile.

7. Reduce riscul bolilor cardiovasculare, datorita acizilor grasi Omega 3 regasiti in peste.

8. Este o dieta eficienta cand vrei sa slabesti; exista si cure de slabire si detoxifiere cu sushi.

9. Contine putine grasimi saturate, fiind aliatul pentru o silueta de invidiat.

10. Reduce riscurile aparitiei cancerului, elementele sale componenete (orezul si Omega 3 din peste) protejeaza organismul.

Cand a inceput totul?

In Japonia secolului X, pestii erau taiati si spalati in interior cu sake (vin din orez, traditional japonez). Dupa perioada de fermentare, orezul era scos din interiorul pestilor si aruncat.

Astfel acest fel de mancare a fost proliferat sub conceptul de un nou mod de conservare a pestelui. Pragmatici si inventivi cum ii cunoastem, japonezii au reusit sa reduca la maxim timpul de fermentatie in producerea de sushi. Astfel, au inceput sa adauge otetul care nu numai ca a scurtat considerabil timpul de gatire, dar reusea sa adauge si un gust usor picant preparatului, ajungand cu timpul sa aiba gustul pe care i-l cunoastem.

Sushi este astazi un fel de mancare care a cucerit toata lumea. O gustare rapida, un praz sanatos sau o cina usoara, la restaurant sau in localuri tip fast-food, acasa sau la birou, la intalniri haioase cu prietenii sau la petreceri sofisticate, sushi este ideal in orice context.

Despre MY SUSHI

MY SUSHI este cea mai mare fabrica de sushi din Romania ce ofera clientului, atat serviciul de catering cat si cel de livrare. Sushi, vedeta bucatariei japoneze, nu mai este demult o traditie japoneza, devenind un adevarat fenomen in intreaga lume, o manie.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri