20 Februarie 2014 publicat în Lifestyle 53 share-uri

Moscheea Al Haram din Mecca, Masjid Nabawi din Medina si moscheea Al-Aqsa sunt considerate a fi primele 3 cele mai sfinte locuri in traditia musulmana. Pe de alta parte, moschei precum moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi, Moscheea Albastra din Istanbul sau Moscheea Sultanului Omar Ali Saifuddin din Brunei se numara in topul celor mai impresionante si spectaculoase temple ale islamului din lume. Te invitam intr-o calatorie cultural-istorica, exotica si indepartata, in care vom descoperi unele din cele mai frumoase lacase de cult ale lumii, dar si cultura si arhitectura musulmana.

1. Moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi (UAE)

Este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite si a 8-a ca marime din lume si nu ne mira deloc ca aproape 1500 de muncitori au lucrat la constructia sa... Chiar daca constructia sa este relativ recenta si nu se bucura inca in lumea islamului de trecerea pe care o au moscheea Al Haram si moscheea Masjid Nabawi din Arabia Saudita, Sheikh Zayed Grand Mosque este cu siguranta una dintre cele mai impresionante si spectaculoase moschei din lume. In arhitectura si arta sa regasim deopotriva elemente moderne si istorice.

Moscheea Sheikh Zayed are o capacitate fabuloasa de gazduire, iar in timpul sarbatorilor musulmane precum EID peste 40 000 de pelerine ii trec pragul. Moscheea Sheikh Zayed gazduieste 82 de domuri, peste 1000 de coloane, candelabre impresionante ce cantaresc tone si sunt impodobite cu aur de 24 de carate, incrustatii si decoratii orientale cu pietre rare si pietre semipretioase, oglinzi din sticla de Murano. Interiorul sau gazduieste cel mai mare covor din lume tesut manual. Are peste 5000 de metri patrati si a fost tesut de 1200 de femei din Iran, folosindu-se 35 de tone de lana si bumbac.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Moscheea este construita integral din marmura de Italia. Superba sa curte interioara are si ea o marime impresionanta: 1700 m patrati, bucurandu-se totodata de recordul de a detine cel mai mare mozaic floral de marmura din lume.

Foto Moscheea Sheikh Zayed via Shutterstock

Foto Interior Moscheea din Adu Dhabi; Credite foto: Sophie James / Shutterstock.com

Foto Interior moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi, Shutterstock

Foto Decoratiuni superbe si covorul iranian din moscheea Sheikh Zayed, Credite foto: Sanchai Kumar / Shutterstock.com.

Foto Moscheea Sheikh Zayed noaptea, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri