20 Februarie 2014 publicat în Lifestyle 53 share-uri

Moscheea Al Haram din Mecca, Masjid Nabawi din Medina si moscheea Al-Aqsa sunt considerate a fi primele 3 cele mai sfinte locuri in traditia musulmana. Pe de alta parte, moschei precum moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi, Moscheea Albastra din Istanbul sau Moscheea Sultanului Omar Ali Saifuddin din Brunei se numara in topul celor mai impresionante si spectaculoase temple ale islamului din lume. Te invitam intr-o calatorie cultural-istorica, exotica si indepartata, in care vom descoperi unele din cele mai frumoase lacase de cult ale lumii, dar si cultura si arhitectura musulmana.

2. Moscheea Al Haram (Masjid al-Haram) din Mecca, Arabia Saudita

In orasul Mecca din Arabia Saudita se afla poate cel mai faimos monument din lume… Pentru musulmanii din lumea intreaga, Al-Masjid Al-Haram (cunoscuta si sub numele de Marea Moschee sau Moscheea Sfanta) este cu siguranta locul cel mai sfant si cel mai indragit din lume, locul la care, conform credintei si traditiei musulmane, fiecare credincios trebuie sa ajunga cel putin o data in timpul vietii sale.

Lacasul de cult a fost construit pentru a inconjura Kaaba, sanctuarul cubic in directia caruia (qibla) se indreapta musulmanii din intreaga lume atunci cand isi fac rugaciunile. Se spune ca aici s-a nascut profetul Mahomed, intemeiatorul religiei islamice, si, conform Quranului, acesta a fost primul loc construit de umanitate pentru a-l venera pe Dumnezeu. Totodata, in Quran se arata ca sanctuarul Kaaba a fost construit de catre Avraam si fiul său Ismail. Marea Moschee nu este intamplator numita astfel… Este cea mai mare moschee din lume si cea mai vizitata. Are o suprafata de 400.800 de metri patrati, iar spatiul interior si exterior alocat rugaciuni poate gazdui pana la 4 milioane de persoane.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Foto Mecca, Saudi Arabia. Credite foto: Zurijeta / Shutterstock.com

Foto Kaaba, Mecca - Arabia Saudita: Credite foto: Zurijeta / Shutterstock.com

Foto: Loc sfant in islam, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri